Noi atacuri de phishing superbingo.ro

Se pare ca GECAD si Directia de Combatere a Crimei Organizate nu i-au identificat pe autorii phishing-ului SuperBingo.ro din ianuarie 2010, un nou val de e-mail-uri trimise de catre Super Bingo Metropolis ajungand zilele acestea in casutele de e-mail ale romanilor, marcate insa, din fericire, cu avertismentele corespunzatoare (cel putin de Gmail).
Warning: This message may not be from whom it claims to be. Beware of following any links in it or of providing the sender with any personal information.
{code type=html}
Subject: Voteaza si castigi pe bune!
From: Super Bingo Metropolis
Content-Type: text/html
X-Spam-Status: No, score=4.2
X-Spam-Score: 42
X-Spam-Bar: ++++
X-Spam-Flag: NO
X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it
with any abuse report
X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID – [47 12] / [47 12]
X-AntiAbuse: Sender Address Domain – prod1-1.multidist.fr
alt="Super Bingo Metropolis"
title="Super Bingo Metropolis" width="1300" height="1000" border="0">
{/code}
Numai bunul Dumnezeu si oamenii care lucreaza in companiile producatoare de antivirusi pot cunoaste ce se afla in executabilul voteaza.gif.exe! :-)
Ce este phishing-ul?
Phishing este o forma de activitate criminala care consta in obtinerea de date confindentiale (ex: date de autentificare la diferite servicii online precum mail, procesoare de plati precum PayPal.com, datele cartilor de debit sau credit pe care le folositi online etc.) prin clonarea site-urilor institutiilor respective.
Prin intermediul mesajelor electronice (email), criminalii trimit e-mail-uri prin care anunta diferite actiuni pe care institutia respectiva le-ar desfasura (concursuri, inchiderea contului clientului, actiuni de phishing care ar fi avut loc!!) si cer autentificarea pe site-ul oficial.
Trimite prin email.
Despre autorul articolului
Comentarii
16 Responses to “Noi atacuri de phishing superbingo.ro”
Leave a Reply
Citeste pe acceasi tema




April 30th, 2010 at 6:30 am
Noi atacuri de phishing superbingo.ro http://sp2.ro/e2e84c (refresh.ro)
via uberVU
April 30th, 2010 at 6:35 am
Noi atacuri de phishing superbingo.ro http://bit.ly/cGKbp3
via uberVU
April 30th, 2010 at 6:35 am
Noi atacuri de phishing superbingo.ro http://bit.ly/cGKbp3 #Blogosfera
via uberVU
April 30th, 2010 at 6:35 am
Noi atacuri de phishing superbingo.ro http://bit.ly/cGKbp3 #Blogosfera
April 30th, 2010 at 6:38 am
RT @eCostin: Noi atacuri de phishing superbingo.ro http://sp2.ro/e2e84c (refresh.ro)
via uberVU
April 30th, 2010 at 6:38 am
RT @eCostin: Noi atacuri de phishing superbingo.ro http://sp2.ro/e2e84c (refresh.ro)
April 30th, 2010 at 7:20 am
RT: @eCostin Noi atacuri de phishing superbingo.ro http://sp2.ro/e2e84c (refresh.ro)
via uberVU
April 30th, 2010 at 7:20 am
RT: @eCostin Noi atacuri de phishing superbingo.ro http://sp2.ro/e2e84c (refresh.ro)
April 30th, 2010 at 12:40 pm
Mesajele trimsie utilizatorilor de internet reprezinta un atac de malware. Cei care au primit acest mesaj nu trebuie sa dea curs invitatiei de a vota si a da click pe linkul din mesaj.
Nu s-a dovedit o legatura intre cei care au lansat atacurile de phishing anterioare si autorii acestui atac de malware.
GECAD ePayment a raportat atacurile de phishing catre Directia de Combatere a Crimei Organizate, investigarea acestui caz tine in continuare de DCCO.
May 1st, 2010 at 4:33 pm
nu este cam mult spus “criminali” ? nu au omorat pe nimeni(cred), suna mai aproape de adevar: “infractori” la fel cum le poti spune si celor care organizeaza superbingo, nu?
May 5th, 2010 at 11:12 am
in mod normal cei care sunt dispusi sa dea bani pe taloane la bingo..vor da si click pe atasamentu ala
May 5th, 2010 at 11:14 am
@superbingo: data vitoare, te rog sa te semnezi cu Geany sau, in cazul in care nu e numele tau, cu orice altceva decat ceea ce promovezi. Altfel, vei ajunge in spam. Multam fain!
May 5th, 2010 at 11:18 am
scuze, oricum am observat ca e nofollow:P nu voiam sa promovez la tine..promovez p dofollow , doar aveam ceva de spus
May 5th, 2010 at 11:22 am
@geany iti recomand 2 articole:
- http://refresh.ro/2009/08/care-ar-fi-motivatia-spam-ului-in-comentariile-de-pe-bloguri/
- http://refresh.ro/2010/01/despre-spam-in-comentariile-de-pe-bloguri-si-comentatorii-dezinteresati/
May 5th, 2010 at 11:27 am
te inteleg intr-un fel..dar nu cred ca ti-am incalct vreo regula, nu am facut offtopic..am dat un reply la ce ai spus tu..mi-am spus parerea, semnatura are legatura cu post-ul tau..deci in unele cazuri si-ar putea avea rostul..si 3..nu fac publicitate la vanzare..nu vand nimic..daca am un site..nu pot sa-l pun la semnatura? atunci pentru ce mai e optiunea de website acolo.., cu respect!
May 5th, 2010 at 11:39 am
Ma refeream la campul Nume.