invingemcancerul.ro, cancerul nu inseamna condamnare la moarte

In seara aceasta, am vazut un spot publicitar (pe Antena3) la invingemcancerul.ro. Fiind un subiect destul de sensibil (pentru mine, cel putin), am fost bucuros cand am realizat ca, iata, exista oameni care investesc in informarea asupra maladiei secolului in care traim.

Bucuria a durat insa cateva secunde, invingemcancerul.ro fiind un site care merita sa se regaseasca in sectiunea dead pool: ultima stire dateaza din 25 noiembrie 2009, iar forumul este inert, predominand topicurile cu 0 raspunsuri, timp in care cele care au un raspuns, acesta este de fapt o rugaminte catre utilizatorul care a postat, pentru mai multe informatii. Nimeni nu stie insa cand au fost postate acele mesaje.

De ce are reclama pe TV? Nu stiu. Probabil sunt bani de cheltuit. Stiti insa ce inseamna acest site pentru un bolnav de cancer? Un mesaj negativ, in conditiile in care ar avea nevoie sa fie sustinut psihic pentru a incerca sa lupte cu boala.

Si se pare ca nu sunt singurul care gandeste asa:

Reclama vazuta la TV m-a trimis pe acest site. Ma asteptam sa gasesc ceva.Un punct de plecare, o pagina scrisa de profesionisti… Astfel incat, cei care vor sa inceapa un dialog, sa aiba de unde sa porneasca. Procentul bolnavilor de cancer creste accelerat; se va ajunge, in curand, la incredibilul raport de unul din doi…

Cum raspunde corpul medical impreuna cu administratorii sistemului de sanatate la aceasta problema?! In principiu nu raspunde!

Teama de virusul ah1n1 antreneaza cheltuirea a milioane de euro; gripa aviara a lichidat miloane de euro. Analizele lui Niculaescu au cheltuit peste 300 de mil de euro…

Cat se cheltuie pentru cancer? Cum combate aceasta boala sistemul de sanatate? In nici un fel! Difuzeaza un clip pe posturile TV si, cand accesezi site-ul indicat, nu gasesti nimic! Incat, nu iti vine altceva in minte decat ca si din aceasta campanie castiga cineva. In nici un caz bolnavii!

Paraschiv Ion (aici)

Ideea e ca invingemcancerul.ro nu pare a fi de stat, domeniul fiind inregistrat pe numele lui Doru Persinaru1, senior strategic planner la Kinecto.


Note de subsol:
1. Doru Persinaru – Senior Strategic Planner at Kinecto. LinkedIn | Facebook | Blog
Trimite acest articol prietenilor tai!Share on Facebook0Tweet about this on Twitter4Share on Google+0Share on LinkedIn0

Comments

 1. claus says

  Sa nu mai vorbim de linkurile moarte, cum ar fi cel de la “dictionar oncologic” din meniul de jos. Probabil ii fac reclama ca sa-l revigoreze, nu ca sa justifice niste bani cheltuiti aiurea. Pacat de oamenii bolnavi care vad reclama, intra si pun intrebari la care nu raspunde nimeni, da’ asa e la noi.

  Ti-a placut acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Tatiana says

  Atata? Doar atat? Si cat de inspirator este clipul , cgiar iti vine sa crezi si sa te alaturi celorlalti ca sa “invingemcancerul”.
  Poate mai incercati.
  Tuturor celor bolnavi sau speriati , sufletul meu este alaturi de voi , sa aveti putere,credinta , speranta. Va doresc , cu toata sinceritatea , multa sanatate.

  Ti-a placut acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *