Statistici
Posted By Costin

Cine foloseste Twitter in Romania?


Twitter.com este o platforma de micro-blogging. Prototipul a fost creat în 2 saptamani, in martie 2006, si lansat 5 luni mai tarziu, in august, in San Francisco.

Twitter are o singura aplicatie, oferind utilizatorilor sai posibilitatea de a scrie anunturi scurte, de 140 de caractere. Desi a avut si are in continuare o crestere exponentiala, Twitter Incorporated refuza sa implementeze orice forma de monetizare1, desi acestea au fost/sunt discutate pe foarte multe blogguri importante2.

Cristian Manafu3, managing partner la Evensys, a publicat in cursul zilei de ieri rezultatele RoTwitterSurvey, un sondaj online dedicat utilizatorilor de Twitter din Romania, sondaj care mi-a confirmat faptul ca in Romania, Twitter este folosit de heavy internet consumers.

Cristian Manafu

In urma cu trei saptamani lansam prima editie a RoTwitterSurvey, un sondaj online dedicat utilizatorilor de microblogging din Romania. In timpul in care chestionarul a fost disponibil online am primit 459 de raspunsuri, un numar destul de important, zic eu, daca il raportam la numarul de utilizatori de Twitter din Romania: ~ 2.500.
[…]
Pentru conformitate, acest sondaj a fost initiat de mine si implementat de Markability.ro pe platforma eSurvey.ro.

Cristian Manafu – Blogs: Rezultatele RoTwitter Survey 2009

M-am jucat putin cu rezultatele, pentru a simplifica rezultatele in incercarea de a crea profilul utilizatorului de Twitter din Romania:

– 75% au varste cuprinse intre 21 si 30 de ani.
– 65% sunt barbati
– 60% locuiesc in Bucuresti
– 95% lucreaza in new-media, telecomunicatii sau sunt studenti
– comunitatea twitteristilor din Romania s-a coagulat in 2008
– 55% urmaresc peste 50 de alti utilizatori
– 80% se cunosc personal si isi citesc si blogurile
– 40% sunt urmariti de >100 de persoane si isi dedica pana la 30 de min/zi acestui serviciu
– 10% folosesc cirip.ro, 80% nu folosesc nici o alta platforma de micro-blogging.

La sondaj au raspuns 459 de utilizatori din ~2500 utilizatori, estimare persoanala a lui Cristian Manafu. Singurele date relevante asupra numarului de utilizatori Twitter din Romania si topul acestora l-am gasit pe ze tweety, o sectiune ze list, care a indexat pana in acest moment 1650 utilizatori de Twitter din Romania.

Note de subsol:
1. Mai multe detalii, aici.
2. SEOmoz Blog – 7 Good Twitter Monetization Strategies (and 7 That Suck)
3. Mai multe despre Cristian Manafu, aici.

Costin are 40 de ani și creează conținut din 2004. A gândit digital la Thinkdigital pentru 3 ani, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit) și Bakers Digital Communication (Managing Director), însă a dezvoltat și 2 jocuri MMORPG web based, cu unul dintre ele câştigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments