Posted By Costin

compact.info.ro a fost sters


Ramasesem dator, pe finalul articolului Compact Bucuresti, la final de drum, cu un raspuns referitor la destinatia site-ului compact.info.ro.

Am contactat-o pe Adela Popescu1, Communication & PR Manager Ringier Romania, inca de dimineata. Spre seara i-am mai trimis un e-mail in urma caruia raspunsul a venit scurt si sec.

thumb_no_photo_available

Stimate domnule Cocioaba,
Va informez ca site-ul Compact a fost inchis.
Va urez un weekend frumos,
Adela Popescu
Communication&PR Manager, Ringier Romania

Clarissa Malin2, fosta angajata Compact Bucuresti, observase de asemenea in cursul serii, inchiderea compact.info.ro.

thumb_no_photo_available

Mi se pare mie sau adresa http://www.compact.info.ro/ duce la o pagina goala? asta inseamna ca baietii de la IT si-au facut treaba. Ce usor se sterge tot….Nu mai ramine nimic, in aparenta. Imi da senzatia ca nici nu s-a inventat inca acest cotidian, Compact. De abia de acum incolo trebuie sa faca echipa Ciocazanu, sa ne adunam, sa mincam tort la 2 noaptea cind iese primul numar….ce vremuri! sa vezi ca iar o sa trecem prin etapa aia cind discutam vreo 2 ceasuri un titlu, ca nu pricepeau elvetienii poanta, sau ne contraziceam pe fleacuri…si o sa ajungem si la paginile de joi facute musai in incopy…alea pe care, de suparare nu le-am pastrat ca amintire, si cred ca nici altii nu le-au pastrat…Ziarul asta n-a mai fost o simpla pagina alba de cind am inceput noi sa-l scriem.

Mi se pare mie sau compact.info.ro a fost inchis?

Decizia Ringier Romania de a inchide ziarul Compact Bucuresti a dus la disponibilizarea unui numar de 22 de persoane. Revenind la fosta angajata Compact Bucuresti, in cursul zilei de ieri Clarissa Malin a publicat pe blogul personal postul “Adio COMPACT!” in care a dezvaluit cum, intr-o sedinta scurta, Marius Hagger3 i-a anuntat ca nu va mai exista o petrecere pentru a aniversa 3 ani de Compact Bucuresti, deoarece… revista, incepand din acel moment, isi incheie activitatea.

Daca sunteti curiosi ce au simtit 22 de persoane cand li s-a comunicat ca revista la care au muncit aproape 3 ani de zile nu va mai exista, va invit sa citit intreaga poveste pe blogul Clarissei: “Adio Compact!“.

La aceasta ora, din site-ul compact.info.ro au mai ramas doar statisticile din SATI4.
sati_compact_info_ro

In blogosfera, inchiderea ziarului Compact Bucuresti a fost dezbatuta pe urmatoarele bloguri:
Dan TudoroiuCompact ii urmeaza lui 24 Hodin. Dan a prevazut inchiderea Compact inca din noiembrie 2008 – Ringier isi inchide gratuitul din Cehia. urmeaza Compact?
Andi Laslau“Compact Bucureşti”, ultima apariţie
zvoner.roZiarul Compact se inchide, ramanem cu mizeriile
Alexandru NegreaCriza poate ajuta Romania
Petrisor ObaeMĂSURI DE CRIZĂ: Ringier închide gratuitul Compact
Catalin TolontanSe închide Compact!
Alexandru-Bradut UlmanuRingier pierde pariul cu presa gratuita
Iulian ComanescuSe-nchide Compact
George Hari PopescuA disparut un ziar din online

Note de subsol:
1. Adela Popescu – Communication and PR Manager la Ringier Romania. LinkedIn
2. Identitatea Clarissei Malin nu este confirmata.
3. Marius Hagger – Genaral Manager Ringier Romania, din septembrie 2007
4. Datele de trafic compact.info.ro inca pot fi vizualizate in SATI, aici.

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments