Posted By Costin

AdPlayers.ro: Realitatea-Catavencu il concediaza pe Dragos Stanca!


Titlul reprezinta un derapaj1, dupa cum ar spune Petrisor Obae2, proprietarul blogului Pagina de Media, ceea ce inseamna ca AdPlayers.ro nu a afirmat acest lucru, Realitatea-Catavencu nu l-a concediat pe Dragos Stanca3, insa refresh.ro va bate astazi recordul de vizite per articol.

Iulian Toma4, proprietarul site-ului AdPlayers.ro, inchide vineri redactia cu doua articole de succes, Cu 20.000 EUR pe luna, Orlando Nicoara este printre cei mai bine platiti manageri de publicitate pe Internet si Orlando Nicoara: “Salariul meu este mai putin de jumatate din cifra declarata de AdPlayers”.

adplayers_ro-prima_pagina adplayers_ro-salariul_lui_orlando_nicoara_1 adplayers_ro-salariul_lui_orlando_nicoara_2

In urma unei anchete adplayers.ro desfasurate saptamana trecuta, Iulian Toma confirma faptul ca salariile in industria de vanzari de publicitate pe Internet oscileaza intre 4000 si 20000 de euro lunar, iar in fruntea topului se afla Orlando Nicoara5, directorul general MediaPro Interactive.

thumb_iulian_toma

Desi pozeaza in fata frumoasa dar saraca a publicitatii, industria de Internet romaneasca este scoasa la un film in oras de baieti cu salarii de la 400 de euro pana la peste 20.000 de euro. Este concluzia la care a ajuns AdPlayers dupa o investigatie proprie in industria de vanzari de publicitate pe Internet.
[…]
In fruntea clasamentului managerilor bine platiti in vanzarile de publicitate AdPlayers i-a descoperit pe sefii marilor regii de vanzari Media Pro Interactiv, Boom (Netbridge Investments), Intact Interactive, ARBOmedia, unde salariile unui manager de vanzari – director executiv sau director general – pot oscila intre 3.000 – 5.000 EUR pe luna si pana la peste 20.000 EUR pe luna, cifra cu care este creditat, in fruntea topului, pachetul managerial al lui Orlando Nicoara (foto), directorul general de la Media Pro Interactiv.

Iulian Toma, in AdPlayers.ro

Dupa un telefon si cateva ore mai tarziu, Iulian Toma mai redacta un articol in care confirma (verb folosit in aproape orice articol adplayers.ro) faptul ca Orlando Nicoara castiga mai putin de 10,000 euro lunar.

thumb_iulian_toma

Desi nu a dezvaluit cifra din ratiuni evidente de confidentialitate a contractului sau cu angajatorul, precizarile oficialului vin sa confirme practic ca remunerarea sa se ridica la mai putin de 10.000 EUR pe luna. O cifra oricum onorabila pentru un manager intr-o industrie de media in care doar vedetele de televiziune mai confirma in presa astfel de salarii.

Iulian Toma, in adplayers.ro

Ce a reusit AdPlayers saptamana trecuta?

– record de vizitatori pentru ultimele 2 saptamani, in ziua de vineri, 06.03.2009. 1848 de vizitatori unici, cu 500 de unici mai multi decat cu o saptamana in urma sau 400 mai mult decat vizitatorii unici inregistrati vineri, 20.02.2009 (sursa trafic.ro).

– record de neincredere in industria online. Iulian Toma este vazut de oamenii din online inscrisi pe twitter ca un elev de clasa I, in timp ce AdPlayers se pozitioneaza drept CanCan-ul online-ului.

Vezi rezultatele cautarilor pentru Iulian Toma si AdPlayers.

twitter_adplayers twitter_iulian_toma

In ultimele 2 saptamani, AdPlayers.ro a mai atins doar o singura data cifra de 1800 de vizitatori unici, pe 24.02.2009, tot cu 2 articole despre online, serialul AdPlayers prezinta “Sexy Publicitatea de Business” (ep. 1), serial ce a ramas doar in stadiul de episod pilot, si Yahoo! confirma despartirea de Bobby Voicu, fost Community Manager pentru Romania, o alta stire de mare angajament.

Cresterea de trafic din ultimele 2 luni a cotidianului de publicitate, marketing si media adplayers.ro confirma la randului ei concluziile de mai sus, precum si faptul ca e posibil ca 1848 de vizitatori unici/zi sa fie recordul absolul AdPlayers.ro.

wwwadplayersro_statistici_vizitatori_in_ultimele_21_de_zile wwwadplayersro_statistici_vizitatori_unici_in_ultimele_20_de_luni

Note de subsol:
1. Derapaj – Gresela voita sau neintentionata, abatere de la normele profesionale si deontologice care induc publicul in eroare (def. data de Petrisor Obae, rubricii derapaje).
2. Petrisor Obae – jurnalist, proprietarul blogului Pagina de Media.
3. Dragos Stanca – Managing Director, F5, divizia de online Realitatea-Catavencu. LinkedIn.
4. Iulian Toma – Managing Director, AdPlayers.ro. Blog | LinkedIn | Twitter.
6. Orlando Nicoara – General Manager, MediaPro Interactiv. Blog | LinkedIn | Twitter.

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments