Posted By Costin

acumlive.ro – transmisii LIVE de la evenimentele importante din Romania


Conform comunicatului de presa, acumlive.ro s-a lansat pe 10 aprilie, ca un serviciu ce transmite live, pe net, diferite evenimente din offline.

Bucuresti, 10 Aprilie 2009
S-a lansat www.AcumLive.ro – serviciul care transmite LIVE cele mai interesante evenimente. Urmareste IN DIRECT in acest weekend 10-12 Aprilie 2009, 4Tuning Days 2009: expozitie de masini tunate, racing si car-audio, precum si Rokolectiv 2009 – festival de muzica electronica si arte conexe.

Lansare www.AcumLive.ro – transmisii LIVE de la evenimentele importante din Romania

acumlive.ro este un serviciu Synco Telecom, companie specializata in distribuirea de servicii integrate de telecomunicatii (internet, telefonie si televiziune – IPTV) si operatorul serviciului de stocare de date online www.filebox.ro si al serviciului i-TV.ro1.

Este al doilea site dedicat exclusiv transmisiunilor live, pe intenet, pe care eu il cunosc.

Primul, netv.ro, s-a lansat in ideea de a transmite online evenimentele de succes, off-line, ale blogosferei. Neavand succesul asteptat, a fost abandonat.

Spre deosebire de netv.ro, acumlive.ro e sustinut de o companie ce are printre obiectele de activitate si distribuirea de servicii de internet. Porneste la drum cu un avantaj, insa dezorganizat din punct de vedere al online-ului.

Cont pe Twitter
+ Twitter-ul este o modalitate de a obtine feedback si vizitatori aproape instant. Sunt oameni care petrec destul de mult timp online. Folosit un pic mai agresiv si integrat in cele cateva bisericute de romani de pe Twitter, i-ar putea ajuta.
– Contul este utilizat destul de modest. Activ cand au de anuntat un live, destul de pasiv in rest.

acumlive_arhiva

Arhiva
– Nu am vazut o pagina de arhiva la lansare. Am intrat pentru ca mi-as fi dorit sa vad “4 Tuning Days”, prima lor transmisie.
+ Intre timp a aparut si tab-ul Arhiva insa echipa tehica este in cautare de solutii pentru a arhiva tonele de material video.

Note de subsol:
1. Este destul de interesant de vazut cate din acele televiziuni afisate in oferta i-tv.ro au acordat drept de difuzare pe internet. Din cate stiu, de la MTV se obtin foarte greu, ProTv International nu cred sa aiba vreun contract de asemenea natura, Realitatea TV banuiesc ca ar vrea sa monetizeze streamul live de pe site-ul lor, iar exemplele pot continua. Revin cu un alt articol.

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments