Posted By Costin

Oreste: “Sa ai 300 de prieteni virtuali e ca si cum nu ai avea nici unul”


apropotv_thumb

Emisiunea ApropoTV din 12.04.2009, difuzata de ProTV, a avut ca tema “Genaratia Twitter“.

Cristian Tudor Popescu1, Scarlat Oreste Teodorescu2 si Florin Grozea3 au discutat despre principalele retele sociale in cadrul carora exista comunitati puternice de romani.

Inregistrarea emisiunii o puteti gasi in pagina de pe protv.ro, clipul de mai jos fiind preluat de pe blogul lui Florin Grozea.

Popout

Hi5.com

ApropoTV: Aveti cont pe Hi5?
Cristian Tudor Popescu: Nu. Am si goluri… in cultura.

Cristian Tudor Popescu: Toate aceste forme de comunicare sunt urmasele sau au un stramos ilustru in oracolul scolar unde se exprimau preferintele muzicale ale elevilor, in dragoste. Nu este nici o deosebire intre oracole si Hi5-ul asta.

Florin Grozea foloseste Hi5-ul pentru a anunta concertele, turneele sau videoclipurile trupei Hi5. Informatia merge mult mai repede asa si mult mai direct decat ca pe vremuri… comicat de presa din partea casei de discuri, afla lumea sau nu afla de prin reviste si ziare, declara Florin Grozea.

ApropoTV: Romania avea in 2008, 2.3 milioane de utilizatori.
Florin Grozea: Daca 2.3 milioane de romani sunt acolo si HiQ trebuie sa fie acolo. De fapt orice artist ar trebui sa aiba cont pe Hi5 deoarece acolo sunt fanii nostri.

Oreste Teodorescu: E si o forma de a evada din singuratatea sa moderna. Omul modern e destul de solitar pana la urma caci nu are timp sa dezvolte relatii si atunci desigur ca el evadeaza in online, in virtual.

Cristian Tudor Popescu: E adevarat ca exista o sansa in plus acum, sa intalnesti pe cineva cu care sa ai multe afinitati.

Oreste Teodorescu: Sa ai 300 de prieteni virtuali e ca si cum nu ai avea pana la urma nici unul.

Florin Grozea: E urat cand cineva spune ca esti tu. Atunci da, e urat. Dar cu cat ai mai multe conturi “fake”, stii, cu atata arata ca esti mai de succes.
Florin Grozea: Hi5-ul e mai bun pentru ca toti romanii sunt acolo. Efectiv toti romanii au cont pe Hi5.

FaceBook

Cristian Tudor Popescu: Exista pe lumea asta multi oameni foarte timizi. Si atunci, ca sa nu vorbeasca face to face, vorbesc face to book.
Oreste Teodorescu: Daca ma uit la soarta presei scrise, o sa se mute probabil intr-un an doi,online. Cine va fi foarte influent in zona asta, avand platforme diferite, site-uri, bloguri, va fi un vector de putere.

ApropoTV: Facebook are doar 65.000 membri.
Florin Grozea: Pe Facebook stii cu cine vorbesti. Poti sa creezi o comunitate.
Cristian Tudor Popescu: Persoana virtuala este mult mai interesanta, e capabila sa scrie texte lungi, interesante. Daca te intalnesti fata in fata cu ea, se balbaie. […] Netul dupa parerea mea este un declansator, un eliberator.

MySpace

Florin Grozea: daca ma intrebi pe mine nu este nici o diferenta intre Hi5 si mySpace.
Cristian Tudor Popescu: daca eu m-as apuca sa cant […] rezultatul ar fi inspaimantator.

Cristian Tudor Popescu: or sa ajunga celebritati de nisa: esti foarte cunoscut in Balta Alba! Eu nu ma sperii de net.Cred ca am o viziune… cum sa-i spun eu… un amor sceptic pentru calculator.

Twitter

Florin Grozea: Twitter-ul este cel mai de succes serviciu online din ultimii ani pe internet. Lumea spune ca Twitter-ul e noul Google. Mama mea imi citeste in fiecare dimineata contul de Twitter. Nu mai citim carti, revistele le rasfoim. Twitterul arata clar ca in 140 de caractere putem sa spunem clar ce avem de spus si poti sa dai un link catre sursa de informatie.

Oreste Teodorescu: Se incearca o innobilare a banalului si atunci gensturi absolut firesti capata cumva nuanta de poveste.

Note de subsol:
1. Cristian Tudor Popescu – jurnalist. Wikipedia.
2. Scarlat Oreste Teodorescu – realizator si prezentator de televiziune
3. Florin Grozea – Manager, co-partner, MOF Records. Blog | LinkedIn | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments