Posted By Costin

Tu la ce te astepti de la civika.ro?


In urma cu 2 saptamani Dan Dumitrescu1 lansa civika.ro, o retea sociala destinata tuturor persoanelor care vor sa lanseze, sa se implice in sau sa promoveze o cauza sociala.

A avut un start cum nu se poate mai bun in online. Dupa doar 2 saptamani, google.ro returneaza 11,600 rezultate la cautarea civika.ro.

E simplu, in Civika.ro se aduna ideile si competentele necesare pentru punerea lor in aplicare in realitatea sociala. Aportul tau ajuta ca toate proiectele sa respecte teoria lucrului bine facut si iti da posibilitatea sa-ti demonstrezi competentele si in proiecte sociale.

Dan Dumitrescu1CIVIKA.ro

Ce a obtinut civika.ro in aceste 2 saptamani?

– 10 proiecte (cel putin 4 promoveaza alte site-uri). (dupa doar o saptamana)
niciun eveniment
– 2 proiecte in lucru pe forum.

civikaro_grupuri civikaro_forum civikaro_evenimente

Nu mi-o luati in nume de rau, insa realizarile obtinute pana acum sunt la nivelul web 1.0. Nu cred ca un forum cu 5 posturi si 6 pagini de proiecte ar intemeia o retea sociala care, de principiu, ma gandesc ca ar trebui sa isi propuna sa rezolve probleme in off-line.

Ce as vrea sa vad pe civika.ro?

Mult zgomot. Evenimente. Mult content multimedia care sa arate implicarea activistilor civika.ro in proiectele propuse si astfel sa transmita mai departe un mesaj.

Exemplu? Coltul meu verde.

As vrea sa vad o campanie pe invita.ro si 200 de inscrisi. Ok. Nimeni nu cumpara seminte? Sponsori! Partidul Ecologist Roman! GreenPeace! Cand? Sambata asta, deoarece duminica as vrea sa vad o galerie foto din 50 de colturi din Bucuresti, sapate, plantate, udate. Peste 2 saptamani vreau sa vad un update la galeria foto si poate si o galerie video, in care oamenii care au sapat si plantat sa transmita mesajul mai departe.

Oricat de frumos ar fi ambalata, o pagina de proiect nu ma motiveaza nici sa misc un pai.

Toti putem avea idei faine. Ma uit la proiectul Simte Arta si consider ca e un super proiect, insa nu vad implicarea celor 4 membri. Nu vad o actiune concreta. Nu ma indoiesc ca va putea obtine si expunere TV, insa reporterul ar vrea sa vada mai mult decat o idee scrisa pe un site.

logo-civikaro

Citest pe prima pagina a siteului ca civika.ro isi propune sa adune oameni cu dorința de a acționa ACUM pentru a fi actorii schimbarii pe care si-o doresc, pentru comunitatea in care traiesc.

Daca e sa stam si analizam, nu cumva acelasi lucru si-l propune si petitieonline.ro?

Tu cum vezi reteaua sociala civika.ro peste 6 luni? La ce te astepti?

Note de subsol:
1. Dan Dumitrescu – Commercial Manager, Stratego. Managing Partner, AdVenture. LinkedIn | Blog | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments