Posted By Costin

Numarul utilizatorilor de internet banking a crescut de aproape 10 ori in ultimii trei ani, potrivit Ministerului Comunicatiilor


logo_realitateanet

Dacă în 2006 aproximativ 110.000 de români foloseau internetul pentru plata serviciilor bancare, în 2009 numărul acestora a depăşit un milion de utilizatori.

Autorităţilor române le lipsesc însă structurile computerizate care să centralizeze şi să analizeze atacurile informatice, aşa cum au celelalte ţări europene.

Potrivit Serviciului Român de Informaţii, sistemele româneşti de management al incidentelor de securitate informatică au un nivel scăzut de dezvoltare. În plus, nici românii nu-şi iau măsuri de precauţie atunci când fac plăţi pe internet.

Realitatea.NETTot mai mulţi români folosesc internetul pentru a face plăţi


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments