Posted By Costin

statuspimp.ro, solutie de monetizare a statusului de Yahoo! Messenger


pimp_logo

Stefan Szakal1, Calin Iepure2 si Alin Zainescu3 lanseaza statuspimp.ro, o solutie web+desktop (o aplicatie de Windows + aplicatie online) care schimba statusul de Yahoo! Messenger, ea putand fi folosita in curand si pentru Skype sau Google Talk.

pimp_status pimp_statistici pimp_setari

Statusul de Yahoo! Messenger poate fi text (pe site se pot gasi 41 de exemple), insa utilizatorul ii poate seta o sursa RSS din cele 44 disponibile online sau poate introduce una proprie. De asemenea, statusul de Yahoo! Messenger va putea contine si un mesaj publicitar, campaniile platite fiind disponibile din data de 11 iunie 2009.

Cati bani poti castiga?

Se ia numărul tău de prieteni, se înmulţeşte cu numărul de minute pe care le pierzi petreci pe messenger ori numărul de zile într-o lună (am pus un aproximativ de 30 de zile – nu avea rost să te întrebăm în ce lună vei vrea să faci bani cu Status Pimp), care se înmulţeşte cu 7 cenţi per click.

Acum toate astea se înmulţesc cu rata de click a unui status (noi am calculat că din 1000 de prieteni, de exemplu, care văd un mesaj publicitar, 8 vor da click pe el) şi se împarte la produsul dintre intervalul schimbării de status şi rata de afişare a reclamei.

sursa Calculator de pimper

Iti poti face un calcul rapid folosind calculatorul disponibil online.

Inca un lucru interesant (dupa posibilitatea monetizarii :-)) este si faptul ca poti avea o statistica a statusurilor tale. Desi e inca in dezvoltare, pagina de statistici a contului online iti poate spune cate status-uri a livrat, precum si numarul de click-uri.

statuspimp.ro se afla momentan in dezvoltare si pune la dispozitie doar 1000 de conturi pentru test. La momentul redactarii acestui articol mai erau disponibile 737 de conturi disponibile.

Note de subsol:
1. Stefan Szakal, CEO, Creative Director, X3 Studios. LinkedIn | Blog
2. Calin Iepure, Chief Technology Officer, Space Rabbit. LinkedIn | Blog
3. Alin Zainescu, Owner, XYZ Servicii Online. LinkedIn | Blog | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments