Posted By Costin

Despre supraevaluare si specula


In ultimele 2 saptamani, am negociat preluarea unui domeniu foarte bun pentru mine si pentru strategia pe urmatoarele 6 luni a refresh.ro. Proprietarul incerca sa imi explice de ce a supralicitat cu 1000 RON oferta mea, aducand 3 argumente:

– a observat cu ce ma ocup
– poate castiga bani din adsense, moment in care l-am vazut redirectat catre un domeniu cu 100 uv/zi
– il tine pentru a face un portal, probabil dupa ce trece criza.

Din cauza acestor argumente am renuntat, mi-am schimbat strategia si am rezolvat 2 lucuri:
– aparitia Re:Seminar-ului.
– inca un proiect pe care il voi anunta la timpul potrivit.

Amatorism? Specula? Amandoua.

Ideea e ca as fi vrut un proiect ca webdealer.ro inca de prin 2000, proiect pe care-l gasesc ca fiind o unealta destul de folositoare pentru freelanceri, in conditiile in care proprietarii ar gasi modalitati prin care sa iasa din anonimat, alta decat participarea la un eveniment de start-ups, cum a fost Lucky 7 al lui Cristian Manafu1.

Lansat cu multi ani inainte, ma gandesc ca ar fi format in jurul lui o comunitate de freelanceri care ar fi crescut si care nu ar mai fi dat (decat foarte rar) oferte de proiecte/domenii suprasolicitate ca cel pe care vroiam sa il achizitionez eu, sau acestea:

mondenwest.com – 20,000 RON,
practiseo.com – 10,000 RON,
tvmanele.net – 30,000 RON,
u7.ro – 30,000 RON.

Note de subsol:
1. Cristian Manafu – Partner, Evensys. Blog | LinkedIn | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments