Posted By Costin

A prevazut Andrei Siminel falimentul Boom inca din 2007?


andrei_siminel_thumb

Inca de la sfarsitul anului 2008, companiile din grup nu au mai avut incasari de la Boom; toate incasarile au fost folosite pentru plati catre terti. Cum insa piata nu si-a revenit, datoriile catre grup au ajuns la peste 6 milioane RON si au provocat falimentul.

Declaratia acordata de Andrei Siminel pentru HotNews.ro:

– Falimentul Boom este rezultatul crizei globale si al contractelor cu plati fixe in care compania era angajata; Boom a pariat intemeiat, dar neinspirat pe cresterea reclamei pe internet. Fiind cel mai mare jucator in domeniu, a suferit si cele mai mari pierderi.

– Inca de la sfarsitul anului 2008 companiile din grup nu au mai avut incasari de la Boom; toate incasarile au fost folosite pentru plati catre terti. Cum insa piata nu si-a revenit, situatia s-a inrautatit, datoriile catre grup au ajuns la peste 6 milioane RON si au provocat falimentul.

– Intrucat managementul Boom a suferit in ultimii ani un al doilea esec major, urmand unei perioade de tranzitie, dl. Cristian Petriceanu (director general Boom – n. red.) va avea in vedere alte activitati”.

Andrei Siminel1, directorul general al NCH Advisors

Interesant este faptul ca in 2007, intr-un interviu acordat aceluiasi hotnews.ro, Andrei Siminel era intrebat despre evolutia companiilor din zona internetului pe care NCH le are in portofoliu, raspunsul fiind destul de sec: “In genere faliment.”

Reporter: New Century Holding detine in portofoliu participatii la companii din zona Internetului. Cum vedeti evolutia acestor companii din portofoliul societatii pe care o conduceti?
Siminel Andrei: In genere faliment. Nu am spus ca vor da curand faliment. Din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20; or, statistic, sansa ca anumite site-uri sa intre in acesta categorie este mica. Si deci sansa sa dea faliment este mare pentru orice site, nu doar pentru acestea.

(sursa)

* Stau si ma intreb ce gandesc angajatii unei companii atunci cand omul numarul 1 in companie declara in presa ca ii vede falimentari in cativa ani.

** Cititi si Businessuri falimentare, search engine content, cuvinte cheie şi alte mizerii (capslock.ro)

Note de subsol:
1. Andrei Siminel – directorul general al NCH Advisors, administratorul mai multor fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises.
* foto ROMPRESS

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments