Posted By Costin

#blogaria4 – “Neogen is back!”


Dobre dosli za Blogaria 4! 🙂

In fiecare an, Neogen invita in Bulgaria cei mai populari bloggeri din Romania pentru a le prezenta produsele Neogen, evolutia acestora si o parte din planurile de viitor.

Anul acesta, refresh.ro a fost unul din brandurile blogosferice invitate la Blogaria, eveniment ce a ajuns la editia a IV-a, 4×4 daca e sa luam in considerare si ce se va intampla maine pe dealurile Bulgariei :-).

blogaria4_feat

Dupa deja traditionala baie in piscina, Calin Fusu1 a sustinut urmatoarea prezentare:

Blogaria 4×4

View more documents from calinf.

S-au dezbatut urmatoarele:

– 3 produse: social (neogen.ro), business (bestjobs.ro) si user apps (jocuri, anunturi, cadouri etc.)
– Neogen estimeaza incasari de 2,000,000 euro pe 2009 din care 60% provin din recrutari (bestjobs), 30% publicitate (din care 10,000 euro/luna se duce la parteneri) si 10% generate de utilizatori.
– Siteurile internationale Neogen scot doar 15% din cele 2 milioane, in ciuda faptului ca traficul pe anumite produse e cu mult mai mare decat echivalentul romanesc (ex: impulse.bg care consuma cele mai multe resurse hardware din cauza traficului)
– Calin Fusu – Incercam sa batem Hi5.com (cu neogen.ro)
– Neogen lanseaza neogen.ro/rss, un agregator de feeduri care este afisat in timeline-ul Neogen (wazzup)
– S-au purtat discutii in legatura cu introducerea de concursuri pentru atragerea de trafic proaspat versus gasirea de noi modalitati de a imbunatati cele 10 procente din veniturile neogen generate de utilizatori.
– Ca modalitate noua de monetizare a traficului, s-a venit cu ideea ca Neogen sa incerce si offline-ul. Exemplul cel mai bun a fost lansarea “prezervativului Noi2”, care poate fi lansat fara costuri de productie pe modelul produselor marca Carrefour.
– BestJobs se pregateste de lansarea unui proiect secret 🙂

Week-end placut!

PS. Au fost prezenti si au scris:
Raluca PopaBlogaria, my love!
Cetin AmetceaBlogaria 4 – Live
Calin FusuBlogaria 4×4
Marie-Jeanne ChiriacBlogaria#4 in apa
Sebastian BargauSunt la Bojenie
Denisa BargauDare de seama din Bulgaria

Note de subsol:
1. Calin Fusu – Director General at Neogen SA. LinkedIn | Blog | Twitter

Costin are 40 de ani și creează conținut din 2004. A gândit digital la Thinkdigital pentru 3 ani, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit) și Bakers Digital Communication (Managing Director), însă a dezvoltat și 2 jocuri MMORPG web based, cu unul dintre ele câştigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments