Posted By Costin

hitclub.ro, site suspendat de catre AIMR pentru publicarea de link-uri catre reproduceri neautorizate


AIMR

Intrucat in continutul site-ului www.hitclub.ro sunt identificate link-uri de legatura catre reproduceri neautorizate a produselor protejate, aceste produse fiind postate pe diferite platforme de gazduire de fisiere;

Avand in vedere ca aceste link-uri sunt editate in paginile site-ului astfel incat sa permita initierea conexiunii si accesarii produselor protejate si reproducerii acestora fara acordul producatorilor de muzica, generand daune semnificative ale acestora;

[…]

prin prezenta notificare, va somam ca in termen de 10 zile de la data comunicarii prezentei sa intreprindeti toate masurile de prevenire si combatere a faptelor de piraterie prin intermediul site-ului, dupa cum urmeaza:

– sa eliminati din continutul site-ului toate link-urile catre reproducerile neautorizate ale produselor protejate apartinand producatorilor de fonograme, membrilor AIMR si sa incetati orice forma de utilizare, directa sau indirecta a reproducerilor.
– sa incetati orice act de punere la dispozitia publicului a reproducerilor neautorizate dupa produsele protejate, a link-urilor de legatura cu aceste reproduceri si a oricarei informatii sau date care sa faciliteze accesul neautorizat al publicului prin intermediul site-ului la astfel de reproduceri.

Aceasta somatie vine la doar 2 zile dupa ce AIMR a obtinut in instanta 2950 de euro de la o persoana (aleasa aleator) care a pus la dispozitie, prin DC++, 210,13 GB de muzica.

hitclub_printscreen

Inainte de orice comentariu in favoarea site-ului inchis, ma gandesc ca ar trebui amintit faptul ca intreaga activitate a site-ului hitclub.ro s-a bazat pe download de muzica, iar printscreen-ul din stanga l-am recuperat din cache-ul Google.

L-am pastrat poate si pentru ca am observat cativa comentatori foarte porniti pe AIMR in comentariile articolului Linkurile sunt ilegale, crede Asociatia Industriei Muzicale din Romania de pe zoso.ro.

Ca “a platit” nu ma indoiesc, si o spune si Florin Grozea1, pentru refresh.ro.

florin_grozea_thumb

Cine încalcă legea trebuie să plătească pentru asta. Iar dacă e vorba de protejarea artiștilor, autorilor și producătorilor pe internet sunt bucuros că în sfârșit lucrurile încep să se îndrepte. Am fondat eOk.ro în 2006 tocmai pentru a susține muzica românească și pentru a oferi o alternativă legală pentru consumul de muzică pe internet.

Internetul nu este un “no man’s land”, nu este un Vest Sălbatic. În câțiva ani toate site-urile vor fi legale, altă șansă nu există. Spun acest lucru încă de câțiva ani și exemple pozitive sunt chiar cele două site-uri pe care le-am deschis.

Florin Grozea

Stiti ce nu inteleg eu? Formularea. Simpla link-uire a unor fisiere care se pot downloada sau asculta ilegal, pentru ca sunt reproduceri ilegale ale unor opere protejate de legea dreptului de autor, indreptateste Asociatia Industriei Muzicale din Romania sa imi suspende blogul?

Mai simplu. Daca eu va trimit acum pe youtube.com sa ascultati Anda Adam – Ce ti-as face, ar trebui sa ma tem pentru suspendarea refresh.ro?

Stiu ca sunt cateva persoane din industria muzicala care citesc refresh.ro. V-am vazut in comentariile articolului Cat de pregatit este consumatorul pentru a cumpara muzica in format .mp3?. Deci? Cum e? De astazi spunem bye-bye refresh.ro? 🙂

Note de subsol:
1. Florin Grozea – artist Hi-Q, fondator eOk.ro, Moose.ro. Blog | LinkedIn | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments