Posted By Costin

money.ro este acuzat de furt pe blogul agentiei de presa Mediafax


Cristi Dimitriu1, director general al agentiei de presa Mediafax acuza portalul money.ro de furt.

Pe blogul agentiei de presa, Cristi Dimitriu semnaleaza preluarea de catre money.ro a unei stiri cu tot cu explicatia secretarului de stat al Ministerului Finantelor, Gratiela Iordache, preluare pentru care se citeaza ca sursa site-ul televiziunii The Money Channel.

mediafax money

Ceea ce ar mai trebui adaugat este faptul ca money.ro si The Money Channel nu sunt abonati ai fluxului de stiri de la Mediafax, si ca, dupa cum sustine Cristi Dimitriu, stirile nu sunt purtatoare de drepturi de autor.

cristi_dimitriu_thumb

Din pacate, stirile nu sunt purtatoare de drepturi de autor. Mai mult, chiar sunt “excluse” in Legea drepturilor de autor.

Nici la nivel european situatia nu e altfel si s-a incercat sensibilizarea lor pt. o directiva europeana, dar pana acum nimic. Cele mai afectate sunt agentiile de presa, producatorii primari de stiri, care sunt furati ca in codru. Nu exista nici macar experiente judiciare relevante in domeniu si procesele sunt costisitoare.

Singura diferenta e ca in vest se mai respecta munca si se mai citeaza, desi si acolo se fura.
Cristi Dimitriu, director general Mediafax

Intr-un comentariu pe blogul agentiei de presa Mediafax, Dragos Stanca2, Managing Director F5 Realitatea-Catavencu explica cum situatia s-ar fi putut rezolva printr-o notificare.

thumb_dragos_stanca

Cum se procedeaza de obicei, civilizat, se trimite o notificare si se rezolva. Cum s-a mai intamplat si am mai rezolvat. Acuzatia de “furt” e foarte grava si nu m-as juca in locul vostru cu acesti termeni.

Voi studia cazul semnalat desi sunt in concediu si vom lua masurile care se impun. Aveti telefonul meu, cum ma suna de la voi pt toate prostiile ma puteati suna si acum si rezolvam civilizat.

Weekend placut.

Dragos Stanca, managing director F5, divizia de online Realitatea-Catavencu

* stirea de pe money.ro.

Despre money.ro

money.ro s-a lansat pe 29 iunie 2009 ca primul portal de business multibrand integrat din Romania, care ofera, in timp real, informatii relevante pentru fiecare categorie de cititori de presa online de business, ingloband tot continutul specific produs de grupul Realitatea-Catavencu, indiferent de sursa, dar si cel realizat exclusiv de redactia portalului.

Alte reactii:
Bogdan Pitaru, redactor-sef Antena3.ro – Uau! Super proiect media de 600.000 de euro!
Vali Petcu, blogger – Mediafax acuza money.ro de furt

Later edit:

thumb_dragos_stanca

@ Cristi Dimitriu:

Semnalul tau s-a dovedit partial corect, motiv pentru care am eliminat stirea din MONEY.ro si am inlocuit-o cu informatia similara difuzata de NewsIN, cu scuzele de rigoare (prezentate in subsolul stirii).

http://www.money.ro/intern-1/crestere-de-1094-in-numarul-firmelor-care-si-au-suspendat-activitatea-la-sase-luni.html

Eroarea a fost facuta de un web editor, nu de un redactor, care a luat informatia el stie de unde, probabil din cooperativele care stii si stiu ca exista si capuseaza producatorii de content, motiv pentru care, din 15 iulie, ne vom incheia colaborarea cu el.

Te asigur ca si noi suntem afectati de acest fenomen al piratarii informatiilor si sunt primul care va sustine reglementarea preluarii de content si in online.

Totodata, reafirm ca e mai productiv ca in loc de ironii (monkey.ro) si aprecieri subiective complet nerelevante (design urat) care nu iti fac cinste, e mai corect si normal sa discutam civilizat si sa rezolvam lucrurile civilizat.

Nu cred ca am primit vreodata un semnal de la voi, NewsIN, Reuters sau orice alta agentie fara sa iau masuri imediate. Cum a fost si acum, desi e weekend si sunt in concediu.

O zi buna.

Dragos Stanca, managing director F5, divizia de online Realitatea-Catavencu

Note de subsol:
1. Cristi Dimitriu – Director General Mediafax. Blog.
2. Dragos Stanca – Managing Director, F5 Realitatea-Catavencu. Blog | Twitter | LinkedIn

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments