Posted By Costin

Neogen testeaza reclama video


In Bulgaria!

neogen_logo_9_impulsebg

Am ales sa testam mai intai serviciul in Bulgaria pentru ca acolo este o piata mai mica. Vom testa rata de click, cum reactioneaza advertiserii, volumul de clipuri vizionate. Dupa o luna, doua, cand vom trage o concluzie, vom introduce probabil serviciul si in Romania.

In Bulgaria suntem inca la inceput. De-abia a inceput perioada de monetizare. Nu simtim scaderea in aceasta perioada pentru ca am crescut de la o baza foarte joasa.

Calin Fusu1 pentru dailybusiness.ro, la cateva ore dupa anuntul de pe Twitter.

Inceputul este timid, fiind vorba despre reclama de tip overlay al carui buton close nu functioneaza 🙂 (testat pe Chrome, Mozilla, iE 6).

Revenind in Romania, Neogen este probabil ultimul player de top care nu serveste publicitate video si aici nu ma refer la reclamele de tip video (ex: V2Media de la ArboInteractive), ci la reclamele in contentul video.

* acest articol va suferi modificari.

Later edit:

ReFresh.ro: Softul care serveste reclamele video este productie in-house?
Calin Fusu: Da, softul este in-house. Reclamele pe video in Bulgaria sint puse de
eTarget, dar le vom inlocui cu ale noastre probabil dupa perioada de test.

ReFresh.ro: De ce ai ales Bulgaria? In Romania, Neogen este poate ultimul player de top care nu vinde reclama in contentul video.
Calin Fusu: Noi nu ne propusesem sa fim un jucator important pe video, dar in Bulgaria ne-au batut la cap cei de la eTarget sa punem reclame in video 🙂 Daca va fi un succes, poate vom regandi strategia pe video in toate tarile.

ReFresh.Ro: Cate clipuri video serveste Neogen (in Romania) pe luna?
Calin Fusu: e o cifra confidentiala asta 🙂

Note de subsol:
1. Calin Fusu – Director General at Neogen SA. LinkedIn | Blog | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments