Posted By Costin

The Money Channel a gasit solutia tuturor problemelor publicitatii online!


Avandu-l ca invitat pe proaspatul antreprenor de 19 ani Gabriel Popa, student anul 2 la Administratie Publica, Daniel Apostol, prezentatorul emisiunii Antreprenor difuzata de The Money Channel se uita din nou in piata pentru a ne da un exemplu de buna invatatura.

Studiul de caz prezentat in data de 15 iulie 2009, parcela de publicitate, a fost prefatat cu o aducere aminte (la cererea colegilor lui Daniel Apostol) a unui nume interesant din lumea investitorilor, Donald Trump, pentru ca a stiut de fiecare data sa-si plaseze banii acolo unde a trebuit.

Sar peste intrebarea lui Daniel Apostol catre Gabriel Popa, “Vrei sa fii Doland Trump al Romaniei?” si va propun dezbaterii urmatorul dialog dintre prezentatorul TheMoneyChannel si tanarul antreprenor, dialog purtat pe seama site-ului ad-lot.com, un oarecare alt milliondollarhomepage.com romanesc.

daniel_apostol_thumb

Avem un site pe care il putem impartii in fel de fel de suprafete pe care le putem vinde celor care-si doresc sa-si faca publicitate si sunt prezenti deja in lumea virtuala.

De ce ar veni spre tine potentiali clienti?

Daniel Apostol, realizator emisiuni The Money Channel

gabriel_popa_thumb

E simplu. Pentru ca pe ad-lot.com intri si stii ca vei gasi reclame si automat vei pleca mai departe pe unul din site-urile respective, cel care te atrage sau poate vei gasi un produs de care ai nevoie fara sa stii. In schimb, daca iti promovezi produsul sau serviciul tau pe un blog sau pe un site, nu ar avea acelasi impact pentru ca pe acel site oamenii ar intra ca sa citeasca articolele.

Gabriel Popa, antreprenor

Inregistrarea emisiunii merita fiecare minut in parte. Stiti de ce?

Daca la Re:Seminar recomandam blogurile de nisa si raportarea lor la intreaga industrie, la toti publisherii mari, iar Calin Fusu1, in emisiunea Dupa Bloguri de ieri, recomanda bloggerilor de nisa sa concureze cu printul, The Money Channel ne arata de ce ar trebui sa concuram chiar si cu televiziunea!

ad-lot-com

Inainte de a vedea inregistrarea trebuie sa stiti ca ad-lot.com are in acest moment 6 “clienti”:
– 3 afiliati (poker, pariuri sportive)
– 2 bloguri (cei care au sustinut site-ul)
vidanj-water.ro, despre care se va aminti in cadrul emisiunii ca fiind site-ul care a primit peste 1000 de vizitatori unici pe luna. Probabil patronul este vecin de bloc cu Gabriel Popa.

Vizionare placuta:

(in cazul in care playerul nu e functionabil, puteti viziona inregistrarea si aici)

Ce mi-am notat in urma vizionarii emisiunii de mai sus:

– Prezentare TheMoneyChannel: In mai putin de o luna de la lansare, ad-lot.com a atras deja 6 clienti. Mai mult, unii dintre ei au anuntat ca in urma aparitiei pe site-ul publicitar, traficul le-a crescut cu aproximativ 1000 de vizitatori unici pe luna.
Daniel Apostol: ad-lot.com functioneaza ca un motor de cautare prin imagini.
Gabriel Popa: Ideea mi-a venit iarna trecuta […] si citind presa, intr-o noapte mi-am dat seama ca asta as putea sa fac, vazand ca publicitatea este grav afectata de criza si ca firmele incep sa nu mai plateasca, sa reduca bugetele de publicitate.
Gabriel Popa: Am auzit la un moment dat o stire la radio ca firmele se orienteaza catre publicitatea pe bloguri si mi-am dat seama ca e momentul sa pornesc aceasta afacere fiindca am un potential.
Gabriel Popa: ad-lot.com s-a lansat pe 9 mai. In momentul acesta am 9 clienti.

Aici m-am oprit, iar intrebarea mea este foarte simpla.

Daca Gabriel Popa a ajuns la The Money Channel din cauza pregatirii extrem de slabe a echipei de acolo, pe TINE ce te opreste? Expunerea media e posibil sa fie mai usor de obtinut decat discutam pe fuga, la final de Re:Seminar! 🙂

Later Edit: Gabriel Popa ii atrage atentia lui Calin Fusu intr-un comentariu pe refresh.ro ca ad-lot.com este de vanzare. Se pare ca dupa 6 (sau 9) clienti e momentul unui exit-point :-).


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments