Posted By Raluca Popa

Despre online in blogosfera, saptamana 10 – 16 august


In fiecare luni, Raluca Popa face pentru refresh.ro sinteza celor mai populare, utile sau inedite articole despre subiecte de online din blogosfera romaneasca.

Si a mai trecut o saptamana bogata in referiri la mediul online pe blogurile romanesti, din care am selectat cateva titluri.

Politic

Adrian Nastase vrea sa instaureze, plecand de pe blogul personal, gherila digitala – un demers izvorat din dorinta de a exista o autoritate care sa reglementeze cenzura online. O actiune cu caracter justitiar plina de controversa deoarece internetul va ramane un organism complex si un mediu de comunicare preferat de indivizii greu influentabili, in care orice manifestare de cenzura este rapid cauterizata.

* citeste si articolul Adrian Nastase: “Internetul trebuie sa fie un spatiu al dezbaterii si al dialogului, nu unul al calomniei si mizeriei”

Business

Cristi Dorombach1 comenteaza esecul serviciului de scurtat linkuri tr.im, care s-a inchis pentru ca nu si-a dezvoltat o strategie de monetizare si de dozare a investitiei. Contraexemplul mentionat este sp2.ro, serviciu dezvoltat de refresh.ro, care poate fi monetizat prin campanii de awareness, reclama sau concursuri online.

Opinie

Cristian Florea2 se arata revoltat de interventia echipei de la helpline.sigur.info in conduita adolescentilor pe retelele de socializare online si pe internet in general. Argumentul lui: desi poate parea laudabila, initiativa de a propovadui utilizarea responsabila a internetului in randul tinerilor e de fapt frectie la picior de lemn, cata vreme nimeni nu ii indeamna sa puna mana pe o carte sau sa se cultive prin intermediul televiziunii.

E-Commerce

Mugur Frunzetti3 dezbate o problema de nuanta – cum formulezi comanda pe un magazin online, Cumpara sau Adauga in cos? Articolul e interesant de citit atat din perspectiva detinatorului cat si al cumparatorului din magazinele online. Afla care din cele doua formulari te-ar determina mai mult sa perfectezi o achizitie!

Social media

Se pare ca socializarea online necesita din ce in ce mai mult stabilirea unor standarde sau masuri de precautie. De aceea Vlad Stan4 a inceput Experimentul 100 pe Twitter, in cadrul caruia se va limita la urmarirea a doar 100 de conturi alese la anumite intervale de timp, in timp ce Cristian Manafu5 discuta despre conceptul de unfriending, adica tendinta de a renunta la socializarea excesiva pe Twitter sau Facebook.

Si, daca tot am amintit de Facebook, pe feeder.ro e anuntata lansarea versiunii de Facebook lite, mai simpla si axata pe functionalitatile de baza, aflata deocamdata in stadiul de beta testing.

Tutorial

Citeste pe stefamedia.ro un articol despre comentariile de tip spam, cum le recunosti si cum poti preveni publicarea lor pe blog. Atentie, nu e vorba doar de mesajele automate, recunoscute de filtrele antispam ca Akismet, ci si de comentarii lasate de persoane, in limba romana.

Nou

S-a lansat FTB…ON (adica Follow this blog… or not!), un loc de recenzie si analiza a blogurilor romanesti care le-a luat pana acum la puricat blogurile lui Cetin Ametcea6 si lui Vali Petcu7.

Acestea sunt cele mai recente titluri despre online din blogosfera romaneasca. Iti doresc o saptamana excelenta si cu multe lecturi de calitate pe internetul punct ro!

Note de subsol:
1. Cristi Dorombach – Project Manager la Realitatea.NET, problogger piticu.ro. Blog | LinkedIn | Twitter
2. Cristian Florea, blogger. Blog | Twitter
3. Mugur Cosmin Frunzetti, antreprenor. Blog | Twitter
4. Vlad Stan – CoFounder Navidoo, Trigwee si SeedMoney. LinkedIn | Twitter
5. Cristian Manafu – Partner, Evensys. Blog | LinkedIn | Twitter
6. Cetin Ametcea – blogger, arhiblog.ro. Blog | Twitter | LinkedIn
7. Vali Petcu – blogger. blog | LinkedIn | Twitter

Raluca Popa | Editor @ refresh.ro Twitter | Blog personal

View Comments