Posted By Raluca Popa

Despre online in blogosfera, saptamana 27 iulie – 2 august


In fiecare luni, Raluca Popa face pentru refresh.ro sinteza celor mai populare, utile sau inedite articole despre subiecte de online din blogosfera romaneasca.

Fara indoiala, in ultima saptamana cel mai dezbatut subiect de online din blogosfera punct ro a fost cel legat de noile demersuri impotriva piratarii de muzica de pe internet. Cum refresh.ro a acoperit deja pe larg acest subiect, voi trece in revista alte titluri care mi-au atras atentia in ultima saptamana pe blogurile romanesti.

Eveniment

Acordul Yahoo- Microsoft a generat multa cerneala virtuala plecand de la comunicatul oficial. O mostra: Yahoo si Microsoft se aliaza impotriva lui Google, la Dragos Stanca1.

Politica

Internetul va lasa politicienii fara obiectul muncii. Sorin Tudor2 considera ca procesul electoral poate fi puternic influentat de sfera online. Evident, nu in Romania ci in SUA.

Legislativ

Procesul dintre Facebook.com si Power.com asupra proprietatii datelor utilizatorilor, un proces care va schimba modul in care ne raportam la retelele sociale. Contextul: Facebook isi revendica proprietatea informatiilor despre utilizatori in timp ce Power, agregator al datelor incarcate de useri in mai multe retele sociale, acuza gigantul FB de monopol si concurenta neloiala.

Retele sociale

Twitter pare un subiect inepuizabil. Ionut Oprea3 trateaza rezultatele unui sondaj recent in Studiu TNS despre Twitter: de ce il folositi si cu cine interactionati?, Cristi Dorombach4 publica doua articole despre cea mai la moda retea sociala: Twitter pe locul 15 – ce urmeaza? si 7512 twitteri din Romania iar Titus Capilnean5 riposteaza in RoTwitter – numere: nu sunt decat vreo 1000 de conturi active de Twitter in Romania!

Idei

Doua oportunitati de dezvoltare a segmentului ecommerce: single sign-on (un sistem de login unic pentru clientii magazinelor online din Romania) si infiintarea unui centru de management pentru toti jucatorii de pe piata de ecommerce. Vise frumoase despre un comert electronic mai curat, mai uscat sau idei aplicabile in viitorul magazinelor online romanesti?

Tutorial

Cum imi indexez blogul / siteul in Bing.com? Motorul de cautare al Microsoft iti indexeaza oricum blogul / siteul dar pentru rezultate mai bune ai la dispozitie toolul Bing Webmaster (asemanator cu Google Webmaster Tools).

Cam acestea sunt titlurile saptamanii precedente. E vara, blogosfera e plina mai degraba de articole despre vacanta decat despre online. Totusi revenim si lunea viitoare cu noi titluri.

O saptamana frumoasa!

Note de subsol:
1. Dragos Stanca – Managing Director, F5 Realitatea-Catavencu. Blog | Twitter | LinkedIn.
2. Sorin Tudor – Managing Director, Project365 Communication. Blog | LinkedIn | Twitter
3. Ionut Oprea – General Manager at STANDOUT. LinkedIn | Blog | Twitter
4. Cristi Dorombach – Project Manager la Realitatea.NET, problogger piticu.ro. Blog | LinkedIn | Twitter
5. Titus Calipnean – Web Editor and Online Marketeer at STANDOUT. LinkedIn | Blog | Twitter

Raluca Popa | Editor @ refresh.ro Twitter | Blog personal

View Comments