Posted By Costin

$11,000 amenda pentru nemarcarea articolelor platite pe bloguri


Incepand cu 1 decembrie 2009, Comisia Federala pentru Comert din Statele Unite va cere bloggerilor si utilizatorilor de Twitter sa mentioneze fiecare postare platita, stipuland plangeri ale organizatiilor ce protejeaza consumatorii in ceea ce priveste lipsa de transparenta in cazul parteneriatelor dintre anumiti bloggeri si diverse companii.

Product placement

In noile reguli ale CFC sunt luate in calcul posturile platite pe bloguri fara a mentiona acest lucru sau mentiunile utilizatorilor de retele sociale, camere de chat sau forumuri despre anumite companii, servicii sau produse fara a specifica faptul ca ei lucreaza pentru aceste companii.

Citat de IDG News Service, Richard Cleland, assistant director al Biroului de Protectie al Consumatorului din cadrul CFC, declara ca noul regulament al CFC nu urmareste sa loveasca in bloggeri sau in utilizatorii influenti ai retelelor sociale, comisia fiind mai mult preocupata de modul in care corporatiile platesc pentru recenzii.

CFC nu va amenda probabil prima contraventie de acest gen, insa in cazul abaterilor repetate poate impune amenzi de pana la $11,000.

realitatea.net scrie pe aceasta tema citand 3 bloggeri din Romania care privesc cu ochi buni decizia din Statele Unite. Interesant, insa as fi vrut sa stiu daca cei citati isi marcheaza posturile platite pe blog :-).

Tu ai putea da exemplu de un blogger din Romania care-si marcheaza posturile platite?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments