Posted By Costin

Amazon arata Kindle lumii intregi, Google contraataca


Kindle

Amazon.com, numarul unu in retailul mondial online, a anuntat in urma cu 2 saptamani ca va lansa cititorul de carti în format electronic Kindle in peste 100 de tari (inclusiv China), intensificand astfel lupta pe segmentul cartilor digitale, principalul competitor Kindle fiind Sony Reader (vezi Amazon Kindle 2 vs. Sony Reader PRS-700).

Strategic, miscarea va asigura companiei cea mai mare acoperire la nivel mondial. Hotnews si Realitatea anunta disponibilitatea gadget-ului si in Romania, la pretul de $279.

La o saptamana si cateva sute de kilometri mai la sud, Google anunta pentru prima jumatate a lui 2010 lansarea Google Editions, un magazin online care va livra carti in format electronic catre orice device care are instalat un browser web.

Platile se vor face (evident) prin intermediul serviciului Google Checkout, publisherii castigand intre 45% si 64%, in functie de existenta sau nu a unui intermediar.

De asemenea, procesul intentat de catre The American Association of Publishers and the Authors Guild in care Google Inc. este citata pentru publicarea integrala in cadul serviciului Google Books a catorva carti fara a avea drepturi de autor se apropie de final, cele doua parti implicate ajungand la o intelegere.

* sursa

Kindle

Sony Reader


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments