Posted By Costin

MCSI va instala 240 de hotspoturi gratuite pana la sfarsitul acestui an


Wireless gratis

Pana la sfarsitul lunii octombrie Ministerul comunicatiilor si societatii informationale prin intermediul celor doua proceduri de cereri de oferta, va pune la dispozitia cetatenilor 40 de hotspoturi, 11 dintre acestea fiind deja instalate.

Initiativa MCSI este parte integrata a unui proiect mai amplu care presupune ca pana la sfarsitul anului 2010 MCSI sa instaleze 500 de hotspoturi, din care 240 vor fi puse la dispozitie in cursul acestui an.

Ministerul comunicatiilor si societatii informationale a lansat in acest sens, pe 30 septembrie 2009, o licitatie pentru instalarea acestei serii de 200 de hotspoturi gratuite.

wireless_parc

Proiectul MCSI a fost anuntat din luna iunie a anului curent cand prim-ministrul Emil Boc impreuna cu ministrul comunicatiilor si societatii informationale Gabriel Sandu si primarul Liviu Negoita au inaugurat, in parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei primul hotspot gratuit.

Proiectul cu cele 200 de hotspot-uri va fi implementat in spatii publice usor accesibile cum ar fi centre universitare, centre culturale, piete publice si parcuri si va incerca sa prezinte o situatie foarte clara privind utilizarea acestora de catre cetateni prin intermediul unui program soft aplicat.

Astfel, cetatenii ce vor utiliza internetul prin intermediul acestui proiect si vor completa un scurt chestionar va da posibilitatea Ministerului comunicatiilor si societetii informationale sa colecteze date referitoare la utilitatea internetului wireless si a caracteristicilor de consum.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.