Posted By Costin

Twitter, Facebook si Youtube pot aduce prejudicii companiilor…


… in timp ce jurnalismul quiality se indreapta spre… blogging, insa mai are de invatat. 🙂

Articolul pe money.ro Articolul integral, doar pe standard.ro

Un blogger ar fi pus si o imagine cu 2-3 posturi de pe Twitter, de preferabil in limba romana. Ar fi dat si o nuanta mai provocatoare articolului in cazul in care brandurile respective refuza orice comentariu.

Ar fi implicat cu exemple pozitive si o agentie activa pe Twitter care performeaza destul de bine pe zona de PR, marketing si campanii (MB Dragan, Metromind, Republika etc).

Si ar fi obtinut RT-uri pe Twitter! 🙂

Pentru ca, oh boy, brandurile sunt preferatele mediei sociale. Iar efortul l-au facut tot companiile, deoarece ne-au educat sa ne trezim cu ele, sa traim cu ele si sa adormim cu ele. Iar media sociala discuta despre ele.

tweet 1 tweet 2 tweet 3 tweet 4 tweet 5

tweet 6 tweet 7 tweet 8 tweet 9 tweet 10

Ceea ce ar trebui sa inteleaga companiile (daca nu au facut-o deja) este ca prin media sociala (blogging, microblogging, retele sociale) au avantajul ca pot urmari, in timp real, parerile nefiltrate ale consumatorilor rezultate in urma experientelor acestora cu produsele si/sau serviciile lor.

E ca si cum fiecare produs vandut de ei in magazin ar avea instalate microfoane pe un esantion reprezentativ. Ceea ce, totusi, ar fi ilegal :-). In plus, folosind eficient influentatorii, companiile pot obtine atat vizibilitate cat si reactii pe toate mediile sociale pe care acestia activeaza.

ING Webcard, backitup.ro, BCR Scoala de bani (twitter), Orange – Canicula face bine la reduceri, Concurs LG, Microsoft Fii destept! si skifun.ro sunt doar cateva dintre exemplele de campanii din ultimele luni.

Cu siguranta, companiile se vor indrepta din ce ince mai mult catre aceasta zona, iar dovada cea mai palpabila este ca acestea vorbesc despre succesele obtinute in cadul conferintelor la care participa.

PS. dailybusiness a incercat sa stearga putin rusinea . 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments