Posted By Costin

[BR 2009] Te invit sa participi la raportul blogosferei din Romania pe 2009


Te invit sa participi la BR 2009, un studiu realizat de refresh.ro, in incercarea de a reda starea si tendintele blogosferei. Mai multe detalii despre BR 2009 puteti afla in articolul BR 2009, raportul blogosferei romanesti, iar chestionarul poate fi gasit la adresa sp2.ro/BR2009.

Se vor analiza profilul bloggerului roman, tipurile de bloguri, subiectele dezbatute si tipurile de content generat, traficul blogurilor, veniturile generate de acestea, investitiile facute in ultimul an si media sociale pe care bloggerii din Romania sunt prezenti.

Pana acum au raspuns invitatiei aproape 200 de bloggeri din topurile zelist.ro, trafic.ro si t5.ro. De asemenea, in ultimele 2 zile raportul a fost pus la dispozitia abonatilor prin rss ai refresh.ro si vizitatorilor zelist.ro.

Ii multumesc pe aceasta cale lui Catalin Tenita1, CEO/Co-owner TreeWorks, care s-a implicat in promovarea studiului, precum si a re:seminariilor organizate de refresh.ro de pana acum.

In acest moment studiul are un esantion de 350 de respondenti, cateva rezultate preliminare fiind prezente de cateva ore si pe Twitter:

– 44% dintre respondenti au varste curpinse intre 25 – 34 ani, 7% intre 35 – 44 ani.
– 50% nu cunosc numarul abonatilor prin RSS (8% nu ofera feed rss)
– 58% nu au castigat niciun ban din blogging in 2009. 45% spun ca nu vor castiga nici in 2010.

* Emilian Nedelcu2 a scris deja despre aceste date pe micromoft.ro.

Conform principiului lui Pareto (vezi wiki), in acest moment studiul este relevant pentru cel putin 3 din cele 5 domenii ale studiului. Din cauza aceasta, astazi am decis ca BR 2009 sa fie deschis oricarui blogger care vrea sa contribuie la realizarea acestui studiu si implicit la dezvoltarea blogosferei din Romania.

Prelevarea datelor va continua pana in momentul in care chestionarul va fi completat de cel putin 500 de bloggeri pentru a putea deveni reprezentativ pentru intreaga blogosfera din Romania. Rezultatele vor fi publicate cel mai tarziu in luna ianuarie 2009, nu inainte de a analiza cu grija inregistrarile bloggerilor care au raportat incasari de peste 10k euro.

Multumesc pe aceasta cale si bloggerilor prezenti astazi pe Twitter. Impresionant!

BR 2009

Note de subsol:
1. Catalin Tenita – CEO/Co-owner, TreeWorks. Blog | LinkedIn | Twitter
2. Emilian Nedelcu – editor money.ro. Blog | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments