Posted By Invitat

10 motoare de cautare bazate pe Twitter


Articol scris de Daniela PetrescuBlog | Twitter
Trimite si tu un articol!

asktwitr.com

Twitter a depasit de mult stadiul de simplu puzzle al experientelor si al emotiilor utilizatorilor. Milioanele de prozeliti din lumea intreaga incep sa-l perceapa din ce in ce mai mult ca pe un motor de cautare. Mai sincer si mai uman decat Google sau Bing, Twitter ofera opiniile omului de rand despre ce-l inconjoara si nu numai.

Baietii destepti din Internet n-au stat prea mult cu mana la falca si-au pus la cale o serie de motoare de cautare interesante, bazate pe Twitter.

1. Ask Twitr
Cum functioneaza? Un fel de frate mai mic al lui Google, Ask Twitr ofera o harta a lumii pe care sunt plasate cele mai recente tweet-uri ale utilizatorului cautat, iar dedesubt apar retelele sociale in care este inscris acesta.
Nota: 8

2. Tweetmeme
Cum functioneaza? Reprezinta un depozitar al celor mai populare link-uri de pe Twitter, ierarhizate in functie de numarul de RT-uri.
Nota: 9

3. Twithority
Cum functioneaza? Ierarhizeaza rezultatele in functie de autoritatea utilizatorului si de momentul publicarii tweetului.
Nota: 8

4. Monitter
Cum functioneaza? Iti ofera posibilitatea de a “monitoriza” trei tag-uri pe trei coloane diferite. In timp real.
Nota: 7

5. Backtweets
Cum functioneaza? Simplu de folosit: introduci un URL si-ti arata toate twitt-urile care l-au pomenit. Ever. Chiar daca au fost scurtate. Util si interesant.
Nota: 9

6. OneRiot
Cum functioneaza?Este un motor de cautare in timp real care aduna link-urile adaugate de utilizatori pe Twitter, Facebook, YouTube sau Digg. Le permite userilor sa gaseasca cele mai in voga subiecte pe retelele sociale.
Nota: 8

7. Scoopler
Cum functioneaza? Destul de asemanator cu OneRiot, are avantajul categorisirii continutului in functie de domeniul de interes al utilizatorului. Astfel, ai posibilitatea de a-ti alege intre: entertainment, technology, sports, world&business, science, gaming, politics, lifestyle. Rezultatele se actualizeaza la minut.
Nota: 9

8. Collecta
Cum functioneaza? Ofera continut in acelasi mod ca Scoopler si OneRiot, insa iti ofera posibilitatea sa alegi sursa informatiei: story-uri, comentarii, update-uri, foto si video. Foarte interesant mai ales pentru monitorizarea brandului.
Nota: 9

9. Buzzom
Cum functioneaza? Dupa cum ii spune si numele, bazaie oamenii. 🙂 De fapt, ii cauta. Daca celelalte motoare de cautare erau orientate spre content, acesta cauta persoane.
Nota: 7

10. Nearby Tweets
Cum functioneaza? Te ajuta sa gasesti userii din apropierea locului in care te afli. Kind of useless…
Nota: 7


View Comments