Posted By Costin

Galati, locul 9 in topul oraselor din Europa cu broadband de peste 5Mbps!


Studii online

In fiecare trimestru, Akamai publica raportul “State of the internet“, raport ce include date despre atracurile asupra retelelor, penetrarea internetului, broadband, viteze de conectare, precum si trenduri ale acestora. Informatiile sunt extrase din datele inregistrate de mai mult de 55.000 de servere detinute de Akamai in 70 de tari.

Newsletterul Akamai de saptamana aceastea cuprinde raportul pentru Q3 2009, raport din care am extras doar datele in care apare si Romania:

– Atacurile observate de Akamai s-au inregistrat pe 3800 de porturi unice. Romania ocupa ultimul loc in topul tarilor din care atacurile care au vizat cele mai multe porturi, cu 150. Pe primul loc este USA, cu 2400. Sunt oare romanii mai siguri pe ei? 🙂 (2.2 Attack Traffic, Top Target Ports)

Romania se afla pe locul 4 in lume la viteza medie a conexiunilor la internet, dupa Coreea de Sud, Japonia si Hong Kong. (4.1 Global Average Connection Speeds)

– Alaturi de Danemarca, nivelul de adoptie al broadband-ului in Romania a scazut cu aproape 2% in Q3, insa a crescut cu 13% YoY. (4.4 Global High Broadband Connectivity)

Galatiul se afla in topurile Akamai privind conexiunile broadband, ocupand locul 9 in topul oraselor din Europa ai caror locuitori se bucura de viteza la internet de peste 5Mbps! (4.5 Global High Broadband Connectivity, City View)

Raportul, pe larg:


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments