Posted By Costin

Google, China, Nexus One. Ce urmeaza?


Zilele acestea cred ca s-au scris si continua sa se scrie mii de articole in fiecare zi despre Google Inc., iar toata nebunia a inceput o data cu declaratia celor de la Google, de marti, in ceea ce priveste luarea in calcul a retragerii de pe piata chineza. (citeste mai multe)

Google

La nivel insa doar de amenintare, declaratia Google survine in urma atacurilor masive provenite din China in luna decembrie, atacuri care se pare ca i-au vizat pe militantii chinezi pentru drepturilor omului precum si cel putin 20 mari companii din sectoare precum financiar, media si tehnologic.

Scandalul a implicat deja ambele guverne, s-a invocat si nemultumirea pe fondul cenzurii impuse de autoritatile chineze la momentul intrarii Google in piata si se pare ca saptamana viitoare va avea loc o intalnire intre reprezentantii Google si autoritatile din China pentru ca google.cn sa fie un motor de cautare fara filtru, in limitele legii.

Calculele pe care le fac analistii americani arata ca, in cazul retragetii din China, Google ar pierde venituri anuale de cateva sute de milioane de dolari (estimarile sunt intre 3 si 600 de milioane de dolari / 2-4% din incasarile Google pe 2009). China are aproximativ 360 de milioane de utilizatori de internet si 700 de milioane de posesori de telefoane mobile.

* In plus, Google se confrunta si cu o serie de nemultumiri si in ceea ce priveste Nexus One, telefon ce a fost lansat saptamana trecuta ca si competitor puternic pentru iPhone.

Va fi cu siguranta interesant de urmarit strategia Google din saptamanile urmatoare. In ultimele 48 de ore cel putin, spectacolul declaratiilor e impresionant…


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments