Posted By Costin

UniCredit Tiriac Bank: Modificare plafon de raportare statistica


Instiintarea de mai jos am primit-o odata cu logarea la sistemul de banking prin internet oferit de UniCredit Tiriac. E de mare ajutor pentru cei care pleaca la Zagreb, de exemplu :-).

Unicredit Tiriac Bank

Stimate Client,

Incepind cu data de 1 ianuarie 2010, in conformitate cu Norma 12 a BNR, obligatia clientilor rezidenti de raportare statistica pentru plati catre nerezidenti, respectiv incasari de la nerezidenti, se modifica de la valoarea de 12.500 EUR (sau echivalent in alte valute) la 50.000 EUR (sau echivalent in alte valute la data platii, respectiv incasarii).

Cu aceasta ocazie, va reamintim ca:

– in cazul platilor ordonate catre nerezidenti in valoare mai mare de 50.000 Euro (sau echivalent in alte valute la data platii), clientii rezidenti au obligatia punerii la dispozitia bancii a formularului DPE (Dispozitie de Plata Externa) in maxim 10 zile calendaristice de la data debitarii contului.

– in cazul incasarilor de la nerezidenti in valoare mai mare de 50.000 Euro (sau echivalent in alte valute la data incasarii), clientii rezidenti au obligatia completarii formularului DIE (Dispozitie de Incasare Externa) si punerii acestuia la dispozitia bancii in maxim 10 zile calendaristice de la data creditarii contului lor.

Va multumim,
UniCredit Tiriac Bank

comunicat unicredit tiriac bank


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments