Posted By Costin

Scrie pe refresh.ro!


Constantin Cocioaba

Dupa cum spuneam in urma cu o saptamana, sunt constient ca sunt foarte multe informatii din new-media si intenet pe care, fizic, nu am posibilitatea sa le acopar.

Iar intre timp, se pare ca refresh.ro a ajuns cea mai importanta sursa romaneasca de stiri, lansari de produse si servicii, evenimente si analize din new-media si internet.

* drums *

Astfel, incepand de astazi, cititorii blogului de fata vor avea posibilitatea de a trimite articole spre publicare. Din punctul meu de vedere, acestea vor da culoare blogului refresh.ro, diversitatea opiniilor regasindu-se si in industria in care cu spor activam cu totii!

As vrea totusi sa tineti cont de cateva lucruri:

1. Expunerea oferita

Articolele publicate pe refresh.ro au o audienta destul de interesanta. Peste 1000 de abonati RSS si peste 1400-1500 de vizitatori unici pe zi. Mai multe informatii despre cifrele de trafic puteti gasi in pagina de contact.

De asemenea, articolele publicate ajung automat in contul meu de Twitter (peste 2000 de followers) si in contul de pe Facebook (peste 1000 de prieteni). O parte din ele ajung si pe pagina refresh.ro de pe Facebook (peste 200 de fani).

Date fiind aceste cifre, imi rezerv dreptul de a nu publica anumite articole. 🙂

2. Arhiva refresh.ro

Sunt 1050 de articole scrise pe refresh.ro. Folositi-le ca sursa, eventual puteti scrie articole pe care sa le folositi ulterior drept sursa, pentru a da o continuitate ideilor si pentru a contribui de asemenea la o arhiva comuna de informatie, folositoare tuturor celor interesati de new-media si internet. What happens in Las Vegas stays in Las Vegas!

Fiecare articol va purta legaturi catre paginile personale si conturile din media sociale ale celor care le scriu. Lasati-le la final, in formularul pus la dispozitie.

3. Subiectele abordate

Despre ce puteti scrie? Sky is the limit! Lansari sau relansari de produse si servicii online, campanii faine din media sociale, start-up-uri, feedback, evenimente (vezi si calendarul de evenimente din online-ul romanesc), blogurile de nisa sau aparitiile la TV sunt doar cateva dintre subiectele pe care refresh.ro le sustine din toti bitii.

Urmariti o perioada ce se scrie si ce se dezbate pe refresh.ro. Urmariti categoriile si tagurile folosite. Sunt foarte importante. In cazul in care vreti sa propuneti o categorie noua, datele mele de contact sunt in aproape fiecare articol de pe acest blog.

4. Tonul si informatiile publicate

Marea majoritate a articolelor au un ton pozitiv. In plus, nu am pornit la drum in februarie anul trecut pentru a avea un blog-trompeta sau pentru a arata cu degetul toate problemele din online. Sunt destui bloggeri pe nisa asta :-).

Am lansat refresh.ro pentru ca industria online din Romania sa aiba o sursa credibila de informatii, cu mai multe bune decat rele, sursa din care cei interesati sa se poata informa si sa poata invata.

Astfel, sursele articolelor sunt intotdeauna publicate, articolele urmand de asemenea si logica evenimentelor dezbatute. Faceti o cercetare amanuntita inainte sa trimiteti un articol pentru refresh.ro. Amanuntita. Iar in formularul pus la dispozitie treceti si sursele pe care le-ati folosit.

In plus, toate persoanele implicate intr-un articol vor trebui insotite de legaturi de contact (blog, cont linkedIn, cont Twitter). Sunt deja celebre notele de subsol de pe refresh.ro :-).

Imaginile pe care le vreti in a ilustra articole, le puteti trimite (de moment) cu ajutorul link-uri. Le puteti publica, de exemplu, pe twitpic.com si include in corpul articolului. De restul ma voi ocupa eu, iar zilele aceastea, formularul pus la dispozitie va avea (sper) si o modalitate de upload.

Trimite un articol pentru a fi publicat pe refresh.ro!

Intrebari? 🙂

* acest articol va suferi (cu siguranta) modificari ulterioare.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments