Posted By Costin

trafic.ro, intre frustrare si irelevanta


S-a vorbit destul de putin pe baza deciziei trafic.ro de a include si rezultatele SATI, iar subiectul a fost oricum eclipsat de decizia Netbridge Services (firma ce detine, printre altele, si trafic.ro) de a da in judecata BRAT pentru ca nu a fost convocata la una din adunarile generale.

trafic.ro, suparat foc pe copii rai :-)

Sunt de retinut totusi cateva aspecte:

trafic.ro

1. trafic.ro a pierdut batalia pentru “cel mai important sistem de auditare al traficului site-urilor din Romania”. Insa, cu toate eforturile pe care le-a depus si continua sa le depuna prin implicarea in media sociala (blog, concursuri, api, evenimente), site-urile care domina internetul romanesc nu se vor mai intoarce in trafic.ro.

Ideea e ca Netbridge Services parea ca a inteles acest lucru, inchizand de ceva vreme t3.ro, un serviciu de audit contra-cost, destinat companiilor.

2. Decizia de a include si datele din SATI pare total neinspirata, fiind mai mult o exprimare copilareasca a nemultumirii fata de decizia trusturilor de presa si a site-urilor concurente de a folosi alt sistem de auditare.

Spun neispirata deoarece: a) sistemele de raportare sunt TOTAL diferite, iar b) prin includerea datelor SATI in trafic.ro, acesta din urma nu face decat sa-si transforme topurile in date irelevante.

massmedia / decembrie / trafic.ro massmedia / decembrie / sati

Sunt destule exemple, insa ma rezum doar la cel din imaginile de mai sus, in care cifrele de trafic ale rol.ro din SATI sunt net superioare hotnews.ro si cancan.ro, insa, pe trafic.ro, rol.ro are o pozitie inferioara 🙂 deoarece se tine cont de cifrele din trafic.ro ale publicatiilor mai sus amintite.

Si astfel dam curs la cateva intrebari de bun simt. Ce s-ar fi intamplat daca realitatea.net raporta in SATI undeva in jurul a 1,6 milioane de vizitatori unici? Era listat pe trafic.ro sub hotnews.ro? 🙂

Care mai e relavanta trafic.ro si cu ce ma ajuta pe mine, ca utilizator trafic.ro, includerea unor date obtinute oricum altfel decat o face sistemul pe care il utilizez?

* Ionut, cred ca ai putea sa te enervezi si sa iei in considerare si cifrele din t5.ro. 🙂


Costin are 40 de ani și creează conținut din 2004. A gândit digital la Thinkdigital pentru 3 ani, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit) și Bakers Digital Communication (Managing Director), însă a dezvoltat și 2 jocuri MMORPG web based, cu unul dintre ele câştigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments