Posted By Costin

5 ani de la inregistrarea domeniului youtube.com


In urma cu 4 luni de zile, Youtube aniversa 3 ani alaturi de Google si 1,000,000,000 de vizualizari de clipuri video pe zi.

Ieri, Youtube a mai aprins inca 5 lumanari in cinstea celor 5 ani de cand cei trei fosti angajati PayPal.com, Chad Hurley, Steve Chen si Jawed Karim, au inregistrat domeniul youtube.com.

Chad Hurley

When we registered the YouTube domain on February 14, 2005, we set out to create a place where anyone with a video camera and an Internet connection could share a story with the world. Five years into it, we’re as committed as ever to the core beliefs and principles that guided YouTube’s creation:

1. Video gives people a voice
2. We succeed when our partners succeed
3. Video evolves fast, YouTube must evolve faster

Chad Hurley, Co-Founder & CEO, YouTube

YouTube & the Online Video Revolution

In cazul in care sunteti interesati de mai multe detalii despre evolutia Youtube in toti acesti ani, impactul social, problemele de copyright sau tehnologia folosita, va semnalez pagina de pe Wikipedia.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments