Posted By Costin

La multi ani!


Parca mai ieri aniversam 6 luni de refresh.ro, iar articolul il scriam dintr-o benzinarie de langa Sofia, la intoarcerea din concediu! 🙂

In urma cu 2 zile, refresh.ro a aniversat primul an de existenta in .ro, moment marcat de relansarea blogului, in urma unei colaborari foarte faine cu oamenii talentati de la Copimaj Interactive. (detalii pe blogul agentiei). Da, la 0:14 cand a fost publicat acel post, ma aflam impreuna cu Erol Abzait1 si Alexandru Cîrcei2 la sediul agentiei unde se lucra la ultimele detalii. 🙂

Am sa incerc sa punctez rapid cateva lucruri pe care refresh.ro le-a realizat in primul an de existenta:

Content si trafic

– Au fost publicate aproape 1250 de articole (435 la 6 luni) si 9000 de comentarii.
– De asemenea, vizitatorii refresh.ro au posibilitatea de a trimite articole spre publicare. Mai multe detalii despre acesta decizie puteti citi in acest articol.
– Articolele trimise astfel au fost publicate in contul Invitat, fiecare dintre ele fiind insotite de datele de contact ale autorilor.
– Blogul a fost vizitat de peste 210,000 de romani care au generat 700,000 de afisari. Traficul s-a stabilizat in jurul la 1500 de vizitatori unici pe zi.
– Peste 1200 de romani sunt abonati prin RSS. Dintre acestia, 460 citesc articolele refresh.ro pe e-mail.
– 1358 de reffereri. Top 3: 1) Twitter, 2) Google si 3) Facebook
– pe acesta nisa, refresh.ro s-a distantat lejer fata de sectiunile similare ale publicatiilor online precum dailybusiness.ro, money.ro sau businessmagazin.ro.

Incasari

– Atat direct cat si prin agentii, refresh.ro a incasat ~20,000 lei din publicitate si marketing afiliat, cea mai mare parte in cea de-a doua jumatate a anului.
– Peste 60% din incasari au fost din advertoriale si proiecte speciale.
– Dintre brandurile care au inclus refresh.ro in campanii amintesc ING, Samsung, Cosmote, BackitUp si Orange. O lista completa a brandurilor care au crezut in refresh.ro o gasiti aici.

Extra:
– un serviciu gratuit de scurtat link-uri: sp2.ro (se va relansa, sper)
– un eveniment off-line, re:seminar, eveniment care a avut doar 2 editii in primele 6 luni de refresh.ro.
– un catalog gratuit de evenimente off-line: evenimente.net
– un site de comunicate de presa din media si IT&C ce se va relansa zilele acestea ca subdomeniu pe refresh.ro
– 1 aplicatie de verificare a domeniilor libere din .ro, .com sau .net: reFresh TLD

Vorba lui Prunariu, a fost greu, dar si frumos. La multi ani!

Note de subsol:
1. Erol Abzait – Creative Director Copimaj Interactive. LinkedIn | Twitter
2. Alexandru Circei – CEO Copimaj Group. LinkedIn | Blog

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments