Posted By Costin

Cum ati ucis Google Buzz


In ultima perioada s-au scris nenumarate articole despre cum Google Buzz, serviciu lansat la inceputul lui Februarie, ameninta si chiar perecliteaza retele sociale precum Twitter si Facebook, sau pe ambele in acelasi timp. Mark, Biz, daca cititi aceste randuri stati linistiti. We already killed Buzz for you!

Lasand gluma la o parte, exista un motiv extrem de simplu pentru care Google Buzz nu are nicio sansa, cel putin in Romania.

Majoritatea early-adopter-rilor, cel putin in zona mea, sunt heavy internet users. Asta inseamna ca fiecare detine cate un cont pe Youtube, Picassa, Twitter sau Flickr si scrie pe cel putin un blog ori intretine cel putin un serviciu sau vreun produs online.

Statistic vorbind:
– 30% nu au folosit nici macar o data serviciul (dau vina pe lipsa de timp),
– 60% nu au facut decat sa apeleze cu incredere functia “Connect more sites“,
– 10% nu fac decat sa bifeze articole din Reader-ul lor.

Spre diferenta de Twitter si Facebook, pe majoritatea celor pe care ii urmaresc sau ma urmaresc in Buzz ii cunosc personal. Cu restul am schimbat cel putin o idee pe mail. Cu totii ne citim pe bloguri, pe Twitter, pe Facebook, vorbim la telefon sau ne dam sms-uri.

Iar toate aceste informatii care imi dau peste cap counterul mesajelor necitite din Buzz, care link, apropo, se afla sub Inbox, nu inseamna decat zgomot pentru mailul meu.

Zgomot pe care nimeni nu cred ca si-l doreste in mail.

Kbinepa. Turn off buzz, desi, in urma cu 3 saptamani, aveam impresia ca poate fi un serviciu fain, pe care il voi folosi cu placere.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments