Posted By Costin

Traduceti, traduceti, traduceti…


Azi noapte, cei de la Google Chrome au adaugat versiunii 4.1.x o facilitate prin care detecteaza limba paginii web pe care o vizitati si va permite sa o cititi in alta limba (de preferat materna :-D), prin impunerea unui toolbar ca cel din imaginea de mai jos.

Toata lumea este fericita, mai putin cei care deschid mai mult de 2 site-uri pe zi. Si aici amintim 99% dintre utilizatorii de Chrome, care il folosesc pentru simplitate, lipsa celor 879 de toolbar-uri si posibilitatea de a lucra cu nșpe taburi, fiecare fiind considerat de catre Windows un proces separat.

Many of you want the ability to turn the translate feature off completely. I hear you. Right now, that option is only available on the Dev channel version, however we’re working to quickly get it to the Beta and Stable versions.

If you’re on Beta or Stable, you can turn off translation on a language by language and site by site basis. Check out the link in my references to learn how.

Blair, angajat Google, aici

Yupi. Thanks Google.

Later edit. Adica asa:

gbonline says:
19 March 2010 at 11:47 pm (Edit)
Modul de a scapa de aceasta unealta e relativ simpla:
Pentru fiecare pagina in alta limba poti selecta din optiuni “Nu doresc niciodata traducere cand pagina este in :limba:” (ex: limba = engleza).
Mmajoritatea paginilor pe care le vizitez sunt in Romana, Engleza si Germana asa ca dupa 3 click-uri d’astea am scapat de traducator 🙂
(deocamdata nu am gasit alt mod de a scapa de el)

de aici.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments