Posted By Costin

2009, annus horribilis pentru Ringier: pierderi de peste 13 milioane de euro!


Anul 2009 a insemnat o gaura de peste 13 milioane de euro pentru Ringier, grup media ce detine printre cele 24 de publicatii sau reviste si cotidianul Libertatea, iar in online site-urile bolero.ro, bravonet.ro, libertateaerotic.ro, libertatea.ro, lumeafemeilor.ro, tvmania.ro si unica.ro.

Profitul Ringier România în ultimii ani
2007: 33,8 milioane lei
2008: 13 milioane de lei
2009: pierdere 57,6 milioane de lei

Oficialii Ringier nu au dat un răspuns clar. “Pierderea cea mai mare a fost înregistrată de un ziar cu un tiraj mare, având în vedere scăderea pieţei de publicitate“, a spus Marius Hagger, fără a spune dacă este vorba de Libertatea (ziar editat de Ringier) sau de Evenimentul zilei (cotidian vândut lui Bobby Păunescu).

Nu este planificată o vânzare, am verificat toate operaţiunile, suntem mulţumiţi cu măsurile de restructurare, o să continuăm pe viitor cu actualul portofoliu în România. Vrem să rămânem activi în România şi dorim să creştem cota afacerii digitale. Suntem destul de slabi în domeniul digital, dar vom încerca să îmbunătăţim lucrurile printr-o serie de achiziţii, cel mai probabil în 2011.

Christian Unger, CEO Ringier Group

via paginademedia.ro

Cred ca Unger s-a referit in principal la bani, insa posibil si la traficul inregistrat de cele 7 site-uri detinute de Ringier. Cel mai important site al grupului este libertatea.ro, acesta mentinandu-se (cu doar doua exceptii in august 2009 si ianuarie 2010) in top 10 sati in ultimul an, cu o crestere de aproape 40% YoY a numarului de vizitatori unici.

Luna martie 2010 a adus site-ului libertatea.ro si un record personal de trafic, acesta inregistrand 1.664.521 vizitatori unici.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments