Posted By Costin

Facebook, un milion de… adrese valide de e-mail romanesti!


As pune ramasag pe 2c ca Fiona Encutescu, Dalia Gherase, Mariana Hasegan, Eduard Coroian si Elena Otopeanu sunt boti de Facebook, comportamentul acestora fiind aproape identic:

– au o singura poza,
– folosesc aceleasi aplicatii de Facebook sau aplicatii similare,
– posteaza clipuri de pe youtube,
– au adrese de e-mail ciudatele: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] sau [email protected]
– dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, am fost selectat printre primii 3 prieteni pe care i-au adaugat vineri, in decurs de cateva minute.

Ramane totusi de vazut ce au fost antrenati sa faca, desi my 1st guess ar merge catre spambots/ e-mail harvesters, numarul de utilizatori de Facebook depasind 1 milion in urma cu 2 saptamani.

Sunt totusi derutat de faptul ca utilizatorii de mai sus au comentat (sau au dat like comentariilor celorlalti) pe pagina campaniei Riscurile Pirateriei, o continuare a initiativelor Microsoft impotriva pirateriei software ce are ca obiectiv educarea utilizatorilor cu privire la importanta produselor originale. 😀

Pentru cine nu stie ce e un bot, poate citi pe wikipedia un articol explicativ (+ cel despre e-mail address harvesting). Cat despre oportunitatile pe care Facebook le ofera spammerilor si/sau phisherilor a avertizat BitDefender pe finalul lunii martie.

Ce parere aveti?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments