Posted By Costin

Dan Diaconescu: “Pe internet inteleg ca inca nu se castiga bani in Romania!”


Am tot amintit zilele acestea despre evenimentul-dezbatere “Despre televiziune, cu… cinism“. Acesta a fost organizat de catre Asociatia Consumatorilor de Media, pe finalul saptamanii trecute, invitati la dezbatere fiind Dan Diaconescu, Tiberiu Lovin1, Adrian Cristea2, Cristi Dorombach3 si sumbsemnatul.

Iar daca peste week-end am semnalat prima emisie 3D a OTV-ului si parerea lui Diaconescu despre peoplemetere, astazi incheiem cu internetul, un domeniu in care Dan Diaconescu nu va investi prea curand, datorita faptului ca mai are multe de demonstrat, de facut si de recuperat din televiziunea clasica.

De altfel, a fost oarecum destul de greu sa obtin cateva raspunsuri legate de o posibila intrare in online a OTV-ului sau alte planuri de viitor ale televiziunii ce ar include si o componenta online, toate discutiile deviind inevitabil catre televiziune, catre investitiile facute in ultimul an si catre planurile de viitor ale acesteia. Am sistetizat totusi pentru voi, in clipul video de mai jos, cateva minute despre internet din timpul dezbaterii de vineri seara.

Iata cateva idei ale lui Dan Diaconescu, pe scurt:

Online-ul e viitorul. Costurile sunt mici, impactul e mare pentru publicul comercial, pentru cei tineri. Toata lumea se va muta usor usor pe online. Peste 10 ani toate televiziunile vor fi 3d, in primul rand, si toate vor emite in special pe internet.

Pe internet inteleg ca inca nu se castiga bani in Romania, traficul nu poate fi foarte mare de-o data, conductele acestea de internet care traverseaza Romania nu sunt indeajuns de capabile sa aduca multi oameni de-odata si pana una alta noua ne merge bine asa, nu avem de gand sa facem alte investitii pentru ca nu le-am terminat pe astea in televiziunea clasica, ca sa spun asa.

Mie mi-ar placea sa fac ceva pe internet ce nu s-a mai facut, asa cum am facut in televiziune, insa e din ce in ce mai greu, aproape totul s-a inventat pe internet.

Daca si-ar reveni oamenii astia din criza, am intra in online pana la sfarsitul acestui an. Sper sa gasesc totusi o metoda mai ieftina.

Sinteza video:

Note de subsol:
1. Tiberiu Lovin – jurnalist. Blog
2. Adrian Cristea – producator O Lume Nebuna. LinkedIn.
3. Cristi Dorombach – Project Manager la Realitatea.NET, problogger piticu.ro. Blog | LinkedIn | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments