Posted By Costin

Despre televiziune (online), cu… cinism


Vineri, 14 mai, incepand cu ora 18:00, Asociatia Consumatorilor de Media va organiza in Club Underworld (str. Coltei nr. 48) dezbaterea “Despre televiziune, cu… cinism”, eveniment ce il va avea ca invitat special pe Dan Diaconescu, patronul postului de televiziune OTV.

Moderati de catre Horea Badau1, vor participa la dezbatere Tiberiu Lovin2, Adrian Cristea3 si, cu ingaduinta dumneavoastra, subsemnatul, nu pentru ca as avea vreo treaba cu televiziunea, ci pentru ca sunt interesat de posibila strategie a lui Dan Diaconescu in online.

Dupa cateva incercari timide, fara nicio strategie, singura prezenta online la ora actuala a postului de televiziune OTV este o adresa de email, la care prezentatorii emisiunilor OTV au acces prin intermediul calculatorului din studio, logat probabil pe wwwotv.ro.

Nu este o greseala, otv.ro fiind luat de catre OTV Romania Apa srl, o companie care se ocupa cu outsourcing cu solutii industriale de apa si apa uzata pentru autoritatile publice sau companii.

Ideea e ca in urma cu doi ani, intr-una din primele luni de criza financiara din Romania, Dan Diaconescu isi declara intentia de a face o televiziune online sau un Youtube romanesc, televiziune ce ar fi trebuit sa-i poarte numele Elodiei Ghinescu.

Ma bate gandul sa fac o televiziune pe internet, fiindca, in opinia mea, YouTube este cel mai puternic brand al momentului, mai ales printre tineri.
Nu stiu cati auzisera de YouTube acum 2 ani, astazi e pe buzele tuturor.

Dar un YouTube romanesc nu exista inca si atunci cred ca OTV ar fi cel mai potrivit sa preia aceasta nisa, pentru ca tot ceea ce este interzis la televiziunile oficiale, de catre CNA, s-ar putea muta pe internet, sigur, pana cand cenzura va incepe sa functioneze si acolo.

“YouTube”-ul meu de pe internet se va chema Elodia TV.

Dan Diaconescu, patron OTV (sursa)

Se pare ca o posibila strategie onlne s-a pastrat si peste criza financiara, Dan Diaconescu fiind destul de optimist si bucuros in acelasi timp in ceea ce priveste online-ul romanesc si evolutia acestuia. Vezi Dan Diaconescu: “Spre bucuria mea, sau a unora ca mine, totul se va muta spre Internet, cred ca in 5-6 ani.”

Si pentru ca mi se va permite sa strecor cate o intrebare, tu ce ai fi interesant sa il intrebi pe Dan Diaconescu? Online related, ca ne facem de rusine… 🙂

Note de subsol:
1. Horea Badau – presedinte ACM, asistent Facultatea de Jurnalism. LinkedIn | Blog
2. Tiberiu Lovin – jurnalist. Blog
3. Adrian Cristea – producator O Lume Nebuna. LinkedIn.

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments