Posted By Costin

Facebook vrea 30% din tranzactiile din cadrul retelei!


Conform TechCrunch, relatia dintre Facebook si Zynga, producatorul de jocuri din spatele Mafia Wars sau Farmville, s-a inrautatit suficient de mult pentru ca Zynga sa se gandeasca serios la parasirea retelei sociale si sa lanseze o platforma proprie numita Zynga Live. Motivul principal pare a fi taxa de protectie de 30% din veniturile Zynga prin introducerea Facebook Credits ca unic sistem de plata pe Facebook.

Ideea e ca daca Zuckerberg ii va convinge pe cei de la Zynga, the rest will follow si ii vor asigura un trai decent pentru 18232 de generatii. Oricum, Facebook nu e deloc departe de unde isi doreste Zuckerberg sa-l duca. Mai are un pas.

But a much bigger concern now is Facebook’s force feeding of Facebook Credits as the only payment platform that Zynga and others can use. Facebook takes a massive feee – 30% – for Credits, and the big publishers like Zynga see it as little more than a protection racket.

Citeste mai multe.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments