Posted By Costin

Radare sau ambuteiaje? Ai nevoie doar de un smartphone si SpeedTraps!


Firma clujeana Arobs Transilvania Software (link) a lansat saptamana trecuta SpeedTraps, o aplicatie pentru iPhone, Android si Nokia pe care o poti folosi pentru a scapa de ambuteiaje, zonele cu accidente sau radare.

Informatiile provin din mai multe surse (ex: baza de date a radarelor fixe disponibila la POIplaza.com), una dintre ele fiind chiar utilizatorii aplicatiei care, pe langa faptul ca pot trimite alerte personale (echipaj politie, ambuteiaj, radar mobil etc) pot sa confirme sau sa infirme alertele altor utilizatori si sa le trimita pe Twitter sau Facebook, toate cu un simplu tap.

Pentru toate aceste functionalitati, aplicatia are nevoie de conexiune la internet si GPS, in functie de utilizarea hartii din aplicatie si de numarul de evenimente de trafic raportate de catre server aceasta putand face un trafic de cativa MB pe zi. Fara internet, aplicatia avertizeaza asupra camerelor de radar fixe, din baza de date.

Aplicatia costa $0.99, insa, deoarece este dezvoltata in Romania, Arobs a lansat si o varianta gratuita, disponibila la adresa alertesoferi.ro (link-urile de download au fost publicate mai sus). Momentan, aplicatia gratuita este disponibila doar pentru Android si Nokia, si in curand si pentru iPhone.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments