Posted By Costin

Cadouri de Craciun, vacanta de iarna si cel de-al doilea loc de munca in .ro


Cum recuperez feed-uri rss inca de la inceputul lunii septembrie, am dat peste Cadouri de Craciun, din ce in ce mai devreme (8 septembrie – fungift.ro) si Vacanţa de iarnă a început deja pe internet! (13 septembrie – Google AdWords Romania), doua articole care, cel putin mie, imi par de un optimism ce contrasteaza intr-un mare fel cu ultimul sondaj myjob.ro.

Conform celui mai recent sondaj efectuat de Myjob, la intrebarea “Cum faceti fata situatiei economice actuale?” peste 60% (60.93 %) dintre cei 7000 de respondenti au raspuns ca-si cauta un al doilea loc de munca.

Mai mult de un sfert dintre ei (27%) reduc cheltuielile, iar peste 7 procente (7,6%) marturisesc ca se ingroapa in datorii. Surprinzator, mai putin de 1 procent (0,87%) dintre romanii chestionati au declarat ca renunta la masina, iar alte cca 2 procente se muta la tara (1,62%) sau vand ceva (1,98%).

In luna septembrie, o medie de 23.000 de candidati trimit zilnic CV-ul companiilor cu posturi disponibile pe www.myjob.ro. Cifrele sunt de aproape 3 ori mai mari fata de aceeasi perioada a lui 2008 si cu 20% peste media toamnei lui 2009.

Pareri?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments