Posted By Costin

[foto] Top 20 cele mai influente femei in media sociale din .ro si cateva idei de la Women on Web


Women on web este o conferinta de jumatate de zi ce se adreseaza femeilor active in mediul online si social media. Evenimentul are loc la Hotel Radisson (Bucuresti) si live pe refresh.ro :-).

Organizatorii au pregatit pentru Women On Web si un top al celor mai influente femei in social media. Iata top20:

Despre ce s-a discutat la WOW?

Prima sesiune

Oana Dobre sustine ca blogul, cel putin pentru ea, este un accesoriu al oamenilor singuri, iar din momentul in care acel cineva a intrat in viata ei, a incetat sa mai scrie pe blog. Judecand dupa o mare parte a blogurilor persoanelor de sex feminin (cel putin pe care le-am mai rasfoit eu, din cand in cand), tind sa-i dau oarecum dreptate.

Bogdana Butnar si Cristina Bazavan se afla la poli opusi in ceea ce priveste internetul si bloggingul. Daca Bogdana este o evanghelista convinsa a internetului, fiind cea mai vasta resurse de informare, Cristina ar renunta oricand la blog daca nu ar mai fi job related.

Iar pentru cine isi doreste ca ea sa nu mai scrie pe blog, nu trebuie decat sa-i gasiti un post de profesoara de matematica, intr-un sat :-). Ca informatie pro, totusi, Cristina a subliniat faptul ca nu ar angaja pe nimeni la revista Tabu daca nu are un blog si nu stie cum sa-si atraga, de unul singur, audienta.

Sesiunea 2

Corina Dragotescu, jurnalist la Adevarul, a vorbit despre experienta impactnews.ro, un site de stiri politice lansat in vara lui 2008, activitate online despre care a crezut ca va fi foarte usoara.

Fiind ingropat de trusturile de presa pe stirile generaliste, Corina a decis ca impactnews.ro sa ramana foarte nisat, lucru ce a ingreuneaza cresterea audientei (traficul e in scadere de luni bune…) si, respectiv, monetizarea. A facut rost insa de fonduri europene pentru a furniza stiri IMM-urilor.

Bobby Voicu a vorbit despre cum sa pornesti un proiect online, avand in spate experientele alomoda.ro, monden.info, rpmgo.com si revvnation.com.

Cristina Chipurici a vorbit despre cum sa pornesti un proiect online, despre faptul ca orice afacere online este puternic ancorata in off-line, in relatiile pe care le ai cu furnizori, clienti etc, si despre cum monden.info a ajuns un succes, plecand de la un blog, o idee si cateva discutii offline, condimentate, evident, cu multa munca.

Andrei Rosca pleaca de la off-line si antreprenoriat pentru a ajunge in online, intr-un discurs motivational bazat pe diferentele mentale dintre femei si barbati, pe siguranta si decizie, pe trend-uri. Concluzia lui Andrei este ca femeilor le lipseste mentalitatea pentru a putea reusi ca antreprenor, concluzie, evident, empirica.

Sesiunea 3

A fost o sesiune cu povesti de culoare verde, cu Dragos Bucurenci, si emotionanta cu Oana Bratila, initiatoarea Let’s do it, Romania! si Crina “Coco” Popescu, pustoaica de 16 ani care cucereste varf de munte cu varf de munte de la varsta de 6 ani.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments