Posted By Costin

Lumix G2, dupa 2 luni


Ieri s-au implinit 2 luni de zile de cand port dupa mine o camera Panasonic G2, aka LUMIX DMC-G2, 2 luni in care am participat la un concurs, am facut cateva zeci de fotografii, insa am si inregistrat cateva clipuri video, ultima isprava intamplandu-se in acest week-end, in timp ce alergam un Citroen DS3 prin tara.

* Panasonic G2 poate fi achizitionata de la f64.ro, la pretul de 2800 lei.


Ceea ce m-a suprins in momentul in care am desfacut cutia a fost faptul ca G2-ul, din punct de vedere al dimensiunilor, este incredibil de mica. Si, daca iau in considerare si liniile formei pe care o are, pot afirma fara sa ma gandesc de 2 ori ca Panasonic G2 este o bijuterie fata de orice alt D-SLR pe care l-am avut pana acum. Iar dimensiunile reduse o fac usor de transportat, lansand mai mult loc decat ar fi fost necesar, in rucsac, si pentru un al doilea obiectiv, plus un blitz.

G2-ul iti da posibilitatea sa faci fotografii si fara sa te uiti prin vizor, prin intermediul afisajului. Ce nu mi-a placut de la bun inceput a fost faptul ca acesta este plin de informatii (nu pot sa trag o concluzie corecta, insa, pentru un mai-mult-decat-un pasionat de fotografie cred ca e un lucru bun). Insa sa privim partile bune:

– mobilitatea acestuia: il poti atat roti (180 de grade), cat si invarti (270 de grade).

– il poti folosi si in timp ce faci fotografii, acesta fiind un plus pentru pasionatii ca mine, mai ales ca poti filma, de exeplu, fara ca cineva sa isi dea neaparat seama. 😉

touch screen! In afara de a dubla multe dintre comenzile pe care le poti da din butoane, ce mi-a placut a fost faptul ca poti declansa doar prin simpla apasare a ecranului, insa il poti folosi si pentru a schimba focalizarea de pe un obiect pe altul.

Spre diferenta de oricare alt D-SLR pe care l-am avut, G2-ul vine cu 7 setari de culoare predefinite pe care le poti folosi pentru a face fotografii. Pe mine unul m-au ajutat, mai ales ca in timpul concursului mai sus amintit nu am avut permisiunea de a aduce alta modificare asupra fotografiilor, alta decat logo-ul G2 :-).

Fotografiile pe care le-am inscris in concurs

* Nota: mai sunt 2 saptamani din concursul ce pune la bataie o camera Lumix G2 pentru locul 1, o Lumix G10 pentru locul 2 si 30 de cursuri de fotografie! Detalii aici.

In plus, si am descoperit asta pe la jumatatea concursului, Panasonic G2 stie sa fotografieze wide. 16/9, zic. De atunci camera a ramas setata asa, fotografiile fiind perfecte pentru blogging, cel putin, deoarece ocupa mult mai putin din verticala ecranului. Iar daca vorbim de primul ecran… 🙂

Iata cateva fotografii facute folosind presetarile de culoare ale camerei, din aceeasi pozitie:


LumixG2 – Custom (fara modificari)


LumixG2 – Expressive


LumixG2 – Retro


LumixG2 – Pure


LumixG2 – Elegant


LumixG2 – Monochrome


LumixG2 – Dynamic Art


LumixG2 – Silhouette

G2-ul filmeaza la 720p (1280x720p). Are doua moduri de culoare, color si monochrome, iar iA (Intelligent Auto), sistem-ul ce optimizeaza automat camera in functie de locul in care filmezi, este la indemana, putand fi activat prin simpla apasare a unui buton. Iata si cateva clipuri filmate cu G2-ul.
Cum nu am putut rezista, am instalat camera in habitaclul unei Citroen DS3, intr-un drum prin tara, insa am prins-o si pe o Suzuki Intruder 1800cc, motocicleta din dotare, filmand drumul pe care il fac in fiecare zi pana la munca.Concluzia este una singura, cel putin pentru mine. Astept sa mai pun un banner pe blog pentru a-mi putea achizitiona si Panasonic LUMIX G VARIO 45-200mm f/4-5.6 OIS, singura optiune de altfel, datorita monturii Micro 4/3.

Sau sa se gandeasca cineva si la mine de Craciun! 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments