Posted By Costin

Noua solutie de streaming HD de la Hostway va fi in productie la TEDx Bucuresti!


Organizata independent sub licenta TED Global, TEDxBucharest aduce audientei sale, pe 15 octombrie, ideile a 12 vorbitori romani si a 4 internationali. Acestia au in comun un trecut de inovatie, perseverenta si reusite contagioase, provenind dintr-o diversitate de domenii precum design, business, teatru, medicina, sport, activism social, mass media, stiinta si educatie.

Te intrebi ce legatura au toate acestea cu new-media, social media, IT&C sau alte lucruri pe care le cititi zi de zi pe refresh.ro? Simplu. Conferinta va fi transmisa live, pe internet, de catre Hostway Romania. Asa, bun. Pai am mai vazut chestii live pe net. Well…

Transmisia va folosi o tehnologie de streaming adaptiv realizata de Hostway Romania

Acesta va permite, in premiera in Romania, atat vizionarea pe internet a unui stream live HD, cat si accesarea lui prin orice browser sau de pe orice tip de device mobil care stie sa ruleze format video H264. Deci cam orice smartphone care se respecta, insa adaptiv doar pentru iPhone si iPad.

Streamul functioneaza si pe Flash si pe Silverlight

Tare, insa, atunci cand un user are ambele softuri instalate, are prioritate Silverlight, deoarece playerul consuma mai putine resurse. Si mai tari insa, sunt 2 doua lucruri destepte:
a) In orice moment al transmisiei, va fi posibila navigarea prin tot fluxul deja difuzat. Ai picat pe finalul evenimentului? Nicio problema, poti derula de la inceput.
b) Utilizatorii vor putea controla direct felul in care urmaresc transmisia, prin alegerea unghiului de filmare preferat, deoarece tehnologia va putea difuza mai multe camere video simultan.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments