Tech
Posted By Costin

Sony Cyber-shot TX5, o camera video pentru motociclisti?


Si ma refer la modelul roz :-)).

Dupa cativa ani in care am testat diferite camere montate pe ghidonul unei Suzuki Intruder M1800, am intalnit camera cea mai aproape de adevar, in care “adevar” se traduce prin faptul ca, spre diferenta de celelelate camere pe care le-am testat, zgomotul vantului e cu mult mai redus (aici insa trebuie sa mai insist, daca nu va suparati :-)) si, poate cel mai important, imaginea nu trepideaza, in ciuda faptului ca motorul are 1800cc si 140hp.

Vorbesc despre Sony Cyber-shot DSC-TX5, camera lansata in vara acestui an. Va reamintesc ca, saptamana aceasta, Sony a lansat “Imagine panoramica dintr-un click!”, campania locala de promovare a varfului de gama din seria de camere foto compacte Cyber-shot.

Cum nu am mai putut astepta sa o trec prin toate testele pe care le-am promis data trecuta inainte de a publica un articol complet, iata 2 clipuri filmate ieri cu aceasta camera si, mai jos, modalitatea prin care o puteti monta pe ghinonul unei motociclete (chopper sau power cruiser).

Ma intreb totusi de ce Sony nu a facut Bloggie la fel de stabila ca Cyber-shot TX5 (vezi clipul filmat cu Bloggie montata in acelasi loc). Comparativ, Bloggie e pistol cu apa pe langa TX5, insa si pretul e la jumatate! Sunt 2 explicatii. Ori bloggerii sunt mult mai delicati, ori mai saraci 🙂 decat clubberii pe care ii cauta Sony cu TX5-ul.

Sony Bloggie: 670 lei
Sony Cyber-shot TX5: 1220 lei


Pentru cei interesati, menghina din imaginile de mai jos, cu ajutorul careia am montat Sony Cyber-shot pe ghidonul unei motociclete Suzuki Intruder M1800, se poate achizitiona de la F64, la pretul de 102 lei.

Sony Ciber-shot tx5 montata pe o Suzuki Intruder M1800 R2

Sony Ciber-shot tx5 montata pe o Suzuki Intruder M1800 R2 [2]

Sony Ciber-shot tx5 montata pe o Suzuki Intruder M1800 R2 [3]


Costin are 40 de ani și creează conținut din 2004. A gândit digital la Thinkdigital pentru 3 ani, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit) și Bakers Digital Communication (Managing Director), însă a dezvoltat și 2 jocuri MMORPG web based, cu unul dintre ele câştigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments