Posted By Costin

Locurile de munca in strainatate pentru romani au obtinut o investitie de 500,000 de euro in online-ul romanesc


Se pare ca sfarsitul lui 2010 este propice pentru start-up-urile romanesti in a obtine investitii de sute de mii de euro. Va reamintesc ca in urma cu luni 2 zile, Brainient, compania condusa de Emi Gal, care a reusit sa convinga some very nice people de la Arts Alliance sa investeasca $800,000 (putin peste 600,000 de euro) intr-un produs ce serveste publicitate interactiva in clipurile video, fiind, de altfel, o a doua investitie in Brainient.

Revenind.

Demarat in 2009 de catre un grup de specialisti in recutare internationala, tjobs.ro a fost lansat dupa 10 luni de cercetare a pietei si planificare a proiectului, in iulie 2009, cu o investitie initiala de 100,000 de euro.

Un an mai tarziu, iunie 2010 – VentureConnect, incepea nebunia despre care va povestea si Dragos Roua la Life is a Pitch, iar acum se afla in faza de finalizare a contractului cu un grup de investitori pentru o finantare estimata la circa 500.000 de euro. Intre investitori se afla business angels din Europa de vest si Fundatia Post Privatizare.

Calin Stefanescu

Am mers la VentureConnect mai mult pentru a valida valoarea proiectului. Nu cautam neaparat o finantare, dar nici nu porneam cu gandul sa respingem eventualele propuneri. Ne bucuram ca am gasit parteneri de afaceri care ne-au apreciat planul de dezvoltare, experienta in domeniu si dedicarea echipei. Practic, cu aceasta finantare reusim sa terminam anul viitor ce ne-am propus sa dezvoltam pana la finalul lui 2012!

Calin Stefanescu, CEO, TJobs.ro

tjobs.ro ofera peste 21500 de locuri de munca in strainatate pentru romani, reunind 560 de agentii de recrutare din Romania, reprezentand 98% din companiile de profil existente.

In urma investitiei, echipa se va mari cu 15 persoane (10 angajati in ianuarie, 5 pana la finele anului), in 2011 fiind estimate venituri de 1 – 1,2 milioane de euro din 3 surse: a) abonamentele oferite agentiilor de recrutare, b) taxele percepute pentru promovarea CV-urilor si c) comisionul obtinut din derularea contractelor de la companiile internationale care angajeaza.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments