Posted By Costin

Auto Post Thumbnail, pentru cei care-si migreaza blogurile catre o tema magazine style


Incepand cu WordPress 2.9, platforma standardizeaza ideea de Post Thumbnails, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot asocia o imagine unui post, iar aceasta intreprindere are totusi ceva vechime :-). Cei care au lucrat cu teme “magazine style” (tema refresh.ro este o tema “magazine style”) faceau asta cu un Custom Fields pe care il cere orice tema de acest gen, insa standardizarea usureaza intr-un fel munca.

Se ridica astfel o intrebare: ce faci cand ai un blog cu o vechime mai mare de 1 an de zile, moment in care s-a facut standardizarea despre care am amintit mai sus, si ai nevoie sa asociezi cate o imagine fiecarui post pentru ca layout-ul blogului sa contina si acele thumbnail-uri si nu spatii goale in design?

Raspunsul l-am gasit in directorul de plugin-uri de pe WordPress.org si se numeste Auto Post Thumbnail. Plugin-ul generaza un thumbnail pentru fiecare post folosind prima imagine pe care o gaseste in articolul respectiv sau intr-un Custom Field. Nu mai ramane decat sa editati articolele in care ati publicat nicio imagine.

* In cazul in care cunoaste cineva si alte modalitati mai usoare/rapide, please, do share. 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments