Posted By Costin

AR Drone, jucarie pentru posesorii de iPhone, iPod Touch sau iPad


M-am jucat cu primul quadricopter telecomandat prin iPhone, iPod Touch sau iPad (da, am tradat pentru vreo 2 ore Android-ul), numit AR Drone, o jucarie inteligenta care combina experienta de video gaming si augmented reality.

Acumulator ii asigura 12 minute in aer, poate prinde 18 Km/h, are o camera video incorporata (clipurile video se salveaza pe iPhone, fara sunet), conexiunea cu iPhone-ul se realizeaza prin WiFi, iar pentru manevrarea acesteia se foloseste o aplicatie disponibila aici (iTunes).

Quadricopterul costa 319 euro si poate fi achizitionat de la Orange Romania. Mai multe detalii despre drona precum si jocuri puteti gasi tot pe site-ul Orange, aici.

Pentru cei care s-au jucat cu elicopterele teleghidate (sunt pline mall-urile de ele) si evident ca le-au spart(!), cea mai interesanta informatie despre drona noastra e aceea ca altitudinea este controlata cu ajutorul unor senzori prin ultrasunete care stiu cand drona se inclina si ii reabiliteaza pozitia si anunta pilotul pe ecranul iPhone-ului cand aceasta se afla in pericol.

Prima data…

… am crezut ca o pot controla ca un meserias. Si am controlat-o exact 11 secunde inainte de a o izbi de toti peretii.

A doua oara….

… am cerut ceva ajutor pentru a putea filma in zbor. Deja ma pricepeam sa o manevrez :-), eram hotarat sa rup tovaraseste bariera celor 11 secunde si chiar am incercat sa vad daca as putea sa-l tund din zbor pe Radu Dumitru.

Urmatoarele dati ne-am focusat pe joaca si mai putin pe filmat. Mai jos aveti clipul pe care camera instalata pe drona l-a filmat in timpul celei de-a doua tentativa a mea, cu Radu inghesuit intr-un colt de catre drona si Ionut Oprea dandu-mi indicatii pretioase.

Si un clip montat de catre producator.

Note de subsol:
1. Radu Dumitru – blogger. Blog | Twitter
2. Ionut Oprea – General Manager, STANDOUT. LinkedIn | Blog | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments