Posted By Costin

Bobby Voicu si Intact Interactive


Simt ca e nevoie si de o scurta istorie si cateva concluzii referitoare la numirea lui Bobby Voicu la conducerea Intact Interactive, plus ca l-ar ajuta putin si pe Bobby :-).

Intact Interactive

In In are un obiectiv nu prea usor de digerat pe termen scurt: convingerea tuturor companiilor din trust ca fragmentarea nu este o strategie intr-un mediu in care brandurile pot interactiona intre ele, iar unitatea, exploatata cum trebuie, le-ar putea aduce locul 1 pe piata.

Si nu e nevoie decat sa arunci un ochi pe SATI si sa-ti dai seama ca orgoliile unor oameni vechi in media si strategia de business a fiecarei entitati in parte ar putea face dintr-un lucru simplu la prima vedere unul al dracului de dificil.

Daca In In a reusit pana acum sa stranga 2 televiziuni (Antena 1 si Euforia), 2 radiouri (Radio Zu si Romantic FM) si o revista (Top Gear), reusind performante notabile cu a1.ro in timpul lui Sorin Danilescu & Augustin Roman, raman totusi cu semnul intrebarii:

• cel putin 6 companii, printre care Media Casa Press (revistafelicia.ro si relansatul fin.ro – fostul financiarul.com-, Saptamana Financiara (sfin.ro), Antena 3 (antena3.ro, vdtonline.ro, totulredus.ro), Editura Intact (jurnalul.ro), Antena 2 (antena2.ro), Convergent Media (gsp.ro, mysport.ro, pariori.ro etc),

• alte cateva siteuri cu un viitor destul de incert: intactnews.ro, antenai.ro, intactimages.ro, meteoplus.ro, revistacultura.ro, goodfood.ro si goodhomes.ro (revistele ce au fost inchise recent)

• plus cateva proiecte non profit sau b2b care nu merita neaparat mentionate in acest moment.

Iar postul ocupat incepand de saptamana aceasta de catre Bobby Voicu are un istoric destul de zbuciumat in ultimii 2 ani de zile, postul fiind ocupat pe rand, ori in rocade, de catre 3 persoane.

1. Bogdan Gavrila

Bogdan a condus In In din ianuarie 2009 pana in august 2009, fiind prea preocupat de bataliile din blogosfera cu Vali Petcu decat de ograda proprie pe care o administra. Un personaj cu o viziune online destul de stearsa, cu care era de ajuns sa interactionezi o singura data pentru a-ti da seama ca are un cuvant destul de incert si volatil.

A fost dat afara in urma unui management defectuos, gestiunea fiind refuzata de toti cei care i-au urmat, fapt ce a dus la alegerea unui consiliu de administratie format din doi oameni din interiorul Intact Media Group.

In locul lui a venit Sorin Danilescu, numirea fiind anuntata de catre Bogdan intr-o prima faza cu mult PR, urmand a fi dublata de Augustin Roman, care, fara nicio urma de tact, scotea la iveala pentru prima oara presiunea, insa si pozitia aspirationala a acelui post in companie.

Desi postul a fost sters dupa cateva ore de pe blog, defularea publica a lui Augustin Roman a fost salvata pentru posteritate.

thumb_augustin_roman

Am ramas masca sa vad tupeul cu care Bogdan Gavrila anunta ca a fost promovat, ca a crescut Intact Interactive si alte baliverne.

In realitate, Gavrila a fost dat afara de la Intact Interactive si probabil AGA nu-l va descarca in timp foarte scurt de gestiune pentru ca are multe de justificat. Acest lucru nu-l poate nega nimeni, cu atit mai putin el.

Augustin Roman, manager gsp.ro

2. Augustin Roman & Sorin Danilescu

S-au tot schimbat intre ei, sprijinindu-se la inceput pentru a inlatura reteaua lui Bogdan Gavrila, urmand a-si raci prietenia prin neintelegeri minore, disputandu-si intre In In si GSP pana si cei cativa oameni de dezvoltare.

Istoric vorbind, avem urmatoarele:

09.2009Sorin Danilescu imparte In In in doua divizii. Una de content si una de dezvoltare.

09.2009Sorin Danilescu demite echipa de vanzari formata din Magdalena Zander si Gabriel Boaca. A lipsit doar popcorn-ul, filmul demiterilor avand 3 episoade: ep 1, ep. 2, ep. 3

12.2009Augustin Roman vine la conducerea companiei, iar Sorin Danilescu este numit director de dezvoltare, dupa ce a lansat 4 microsite-uri in cele 4 luni in care a condus In In, oferind astfel companiei prima strategie logica de dezvoltare.

12.2009Augustin Roman anunta faptul ca se va focusa pe dezvoltarea infrastructurii si a siteurilor grupului Intact (adica ceea ce incepuse cu succes Sorin Danilescu), iar portofoliul BU de vinzari urma sa fie format doar din siteuri ale grupului Intact.

Declaratia de la vremea respectiva a lui Augustin Roman scotea in evidenta (cu acelasi tact PR-istic imposibil de confundat) alte bube ale sistemului orizontal al Intact Media Group: firme si firmulite care-si trageau bani din sistem.

Augustin Roman

De ce e nevoie de focusare? Pentru ca siteurile Intact sunt intr-o situatie delicata, cu mici exceptii. Sunt hostate prin tot felul de “cotloane”, sunt dezvoltate pe genunchi sau de firme de cartier, nu au project manageri si echipe editoriale proprii. Este pacat ca un trust de dimensiunea Intact se afla intr-o asemenea situatie, pentru ca exista potential enorm. Contentul grupului Intact este speculat de toata lumea, mai putin de Intact. Este o anomalie.

Augustin Roman, General Manager Intact Interactive

01.2010 – 06.2010 – In In lanseaza inca doua micrositeuri pentru antena1.ro, urmand a relansa site-ul sub un super-domeniu: a1.ro.

06.2010Sorin Danilescu paraseste Intact Interactive. In locul lui este adus Robert Popescu.

01.2011Sorin Danilescu revine la In In si il inlocuieste pe Augustin Roman care merge inapoi la GSP, urmand a lua cu el si echipa de dezvoltare. In cele 6 luni fara Danilescu, In In lanseaza 2 sectiuni pentru a1.ro si relanseaza a1.ro, euforia.tv si radiozu.ro.

01.2011Sorin Danilescu se sinucide.

01.2011 – Q2M preia vanzarile site-urilor In In + alte cateva site-uri din Intact Media Group. Anuntul oficial are loc cateva zile mai tarziu.

Pe scurt, In In a fost condusa 8 luni de Bogdan Gavrila, 3 luni de Sorin Danilescu si 1 an si o luna de Augustin Roman. Si ar fi continuat Sorin Danilescu daca nu ar fi intervenit regretabilul incident care a lasat pozitia libera.

Bobby Voicu

Cum am observat / auzit destul de multa lume in ultimele zile care se intreaba ce anume a facut pana acum Bobby Voicu, am incercat sa incropesc o lista de proiecte in care a fost implicat in ultimii 4-5 ani.

Blogging: Printre cele mai cunoscute sunt Blogoree (+ worskshop-uri), ajuns ulterior cica.ro, ciclul de emisiuni la Radio Lynx, activitati de promovare a marketing-ului afiliat si Redescopera Romania. In 2008 vinde monden.info lui Orlando Nicoara lucru care il propulseaza in lumea antreprenoriala din .ro. A avut/mai are inca proiecte in limba engleza.

Antreprenor: In septembrie 2009 Bobby Voicu lanseaza impreuna cu Vlad Balan, varul sau, jocul revvnation.com, cu investitie de tip seed de la Vlad Stan & Co. Din pacate insa, nu a reusit sa atraga nicio investitie de tip venture capital, mai multe informatii in directia asta fiind povestite cu ocazia evenimentului Life is a Pitch: Bobby Voicu, de la brand personal la pitch (video 23′)

Consultanta pe probleme de comunicare si promovare online. Nu am nicio informatie in acest sens, insa exista descrieri in care apare in calitate de consultant, plus participarea ca speaker la majoritatea evenimentelor online din Romania din ultimii 3 ani, plus probabil multe altele cu circuit inchis (facultati, de exemplu). Vezi eticheta Bobby Voicu.

Community Manager Yahoo! Romania. Pentru 9 luni de zile, intre 5 mai 2008 si 9 februarie 2009, Bobby Voicu a ocupat functia de Community Manager in cadrul Yahoo!. Singurul angajat, de altfel. Nu a apucat sa lanseze niciun proiect in Romania, iar motivele despartirii de Yahoo! nu sunt publice.

Concluzii

Pozitia de General Manager in cadrul Intact Interactive ii va aduce lui Bobby Voicu un capital de imagine fantastic in .ro si, carieristic vorbind, aceasta este probabil cea mai mare provocare a lui de pana acum. Din doua motive.

1. Va avea posibilitatea sa-si formeze o echipa si sa lucreze pe cateva proiecte pe care nu are cum sa dea gres. Nu ma indoiesc ca le va identifica destul de rapid, insa echipa va fi definitorie deoarece malaxorul despre care vorbea Dragos Stanca aici e greoi, trebuiesc miscati multi oameni, satisfactiile finale fiind insa foarte mari.

Si nu ma refer aici la cele materiale, insa acest lucru va lua timp.

2. Va fi insa o problema in cazul in care va da gres si nu va reusi sa-si formeze echipa care sa miste rotitele unui angrenaj care varsa tone de continut in fiecare zi. Si, spre deosebire de cazul Yahoo!, publishing-ul din Romania e o piata cu rezultate destul de transparente si competitori care nu-l vor astepta sa se prinda de mecanismele crossmedia si vor profita in continuare de slabiciunea sistemului fragmentat din Intact Media Group.

Iar Dragos Stanca reprezinta un mare avantaj in ecuatia de start, insa, in acelasi timp, si o problema, deoarece pentru cel putin o perioada buna de timp, sa zicem un an, Bobby Voicu va depinde de el. 🙂

Iar pentru asta va trebui sa lupte. Doua Ex- mari la CV fara nici macar un rezultat public vor fi destul de greu de purtat.

Si, fie vorba intre noi 10-15 insi, Bobby Voicu a fost cea mai buna alegere (si) pentru… ProTV. 🙂

Note de subsol:
1. Bobby Voicu – General Manager @ In In | Blogging Consultant, FTW Media. LinkedIn | Blog | Twitter
2. Sorin Danilescu – ex General Manager @ In In. LinkedIn
3. Augustin Roman – Manager @ gsp.ro. LinkedIn | Blog
4. Bogdan Gavrila – General Manager Core Target Media. LinkedIn | Blog
5. Robert Popescu – Development Manager @ Intact Interactive. LinkedIn
6. Dragos Stanca – 39% Publyo, 91% Q2M. Blog | Twitter | Facebook
7. Vali Petcu – problogger. Blog | LinkedIn | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments