Posted By Costin

“crowd funding”, ceea ce romanul ar numi “cersetorie 2.0”


Pe afara exista comunitati online in care te inscrii, inregistrezi un clip video in care prezinti o idee de proiect si… astepti sa primesti bani de la alti membri, pentru a o implementa. Dupa cum explica si tipul din clipul de mai jos, vorbim despre human capital, etapa pe care o banuiesc ca ar precede seed sau venture capital (vezi diferentele in Dragos Roua, despre venture capital).

* de aici.

Daca am fi rautaciosi, am spune ca e un fel de cersetorie 2.0, iar site-uri precum kickstarter.com, rockethub.com sau indiegogo.com nu sunt decat cateva dintre probabil miile de site-uri ce fac treaba asta la nivel international, nu numai pentru proiecte din online sau IT&C, insa si pentru… un dinte (tipul a strans $3,650 pentru a-si pune un dinte!), de exemplu :-).

Mi s-a parut funny partea in care daca sunt persoane care iti dau mai mult decat contributia minima pe care o ceri, te pot obliga sa le trimiti un video in care sa le multumesti personal :-). Tipul asta (vrea bani pentru o aplicatie pentru Android a proiectelor sale si a strans pana acum peste 300 de $) are deja 4 astfel de clipuri de facut. 🙂

PS. Nu va ganditi la Romania. Nu ar functiona in veci din doua motive clare: a) piata e mult prea mica (ma refer la cea de online) si nu cred ca s-ar strange nici macar pentru instalarea unui blog si b) s-ar umple de anunturi umanitare. Sau cine stie? 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments